Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kad se na Kavkazu krene po mladu…

kavkaz svatovi1

Prije nego što pogledate klip koji je pred vama, treba da znate da ovo nije reklama za Mercedes!

U pitanje je kolona svatova zabilježena na dalekom Kavkazu. Povroka skupocjenih vozila vrijednih nekoliko miliona eura, krenula je na svadbu nećaka Ramzana Kadirova.

Ramzan je ruski državnik i političar, lider Čečenske Republike i sin prvog predsjednika Čečenije u sastavu Rusije. Vlasnik je i fudbalskog kluba Terek iz Groznog, a na svom je Instagramu napisao da je na svbadbi bilo više od 2.000 ljudi, među kojima je bilo i dosta političara iz Ingušetije, Sjeverne Osetije i Sjevernog Kavkaza sa pratnjom.

Zato i ne čudi kolona Mercedesa koja je krenula po mladu.

“Po milosti svevišnjeg Allaha kod nas je danas radosni događaj. U rodnom selu Centaroj se održava svadba voljenog unuka prvog predsjednika Republike Čečenije, heroja Rusije Ahmata hadži Kadirova — hafiza Hamzata. On je sin mog starijeg brata Zelimhana koji je po milosti Allaha otišao u svijet pravednika”, napisao je Kadirov na društvenim mrežama.

“Svadba je organizovana po čečenskim narodnim običajima. Svako ko želi da učestvuje u njoj je dobrodošao. Poznato je da Čečeni na dan svadbe organizuju trke konja… Takmičilo se oko 200 konja iz svih regiona Čečenije i Sjevernog Kavkaza… Tu je bila postavljena trpeza, igrala se vatrena lezginka (ples)”, napisao je Kadirov.