Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je jedna limenka Coca-Cole ratne ‘93. zbližila troje Sarajlija

Sarajevo_Tunnel_II copy

Jedna limenka Coca-Cole i topla proljetna noć. Troje mladih Sarajlija, neznanci jedni drugima, svako sa svojom ranom na duši i tijelu prvodi još jednu noć u improvizovanoj bolnici u sarajevskom naselju Dobrinja. Ipak, ta noć postaje posebna, jer Amela, Haris i Adaleta podijelit će zajedno jedno nezaboravno iskustvo.

U vremenu kada je čaša vode bila luksuz, njih troje u svom ratnom kinu, TV sali dobrinjske bolnice, zajedno su gledali film i dijelili jednu limenku Coca-Cole.

Kako se tu našla i kako je Haris došao do nje djevojke nisu saznale. To je ionako manje bitno, jer važne su emocije koje su se te noći probudile. Zbog velikog oduševljena da su uspjeli te ratne 93. uživati u okusu svog omiljenog pića, doživljaj koji ih je zauvijek povezao duboko se urezao u njihova sjećanja. coca-cola

Te martovske noći troje mladih Sarajlija uživalo je trenutak bezbrižne mladosti uz svega nekoliko gutljaja Coca-Cole, koliko su realno i mogli popiti iz jedne limenke.

Kasnije, svako je krenuo svojim putem. Haris i Adaleta su ostali živijeti u gradu, a Amela je odselila u Melburn, u dalekoj Australiji. I baš na datum kada je pila tu nezaboravnu Coca-Colu, podijelila je jedan post sa svojim prijateljima na facebooku:„Voljela bih znati jesu li živi i zdravi, i sa njima u miru pogledati film i popiti Coca-Colu“. Bilo je to dovoljno da njena prijateljica iz studentskih dana Nataša Gaon-Grujić potraži „izgubljenu raju“, a da Coca-Cola, potaknuta emotivnom pričom, ispuni dugogodišnju želju Sarajki Ameli.

Nakon 23 godine Amela je tu, u svom rodnom gradu. I spremna je da sa Harisom i Adaletom ode u pravo kino, multiplex Cinema City, i sa svojom ratnom rajom iz bolnice popije Coca–Colu. Svako po jednu limenku, u miru i uz film koji izaberu.

fb, Amela i Natasa

„Vrlo se radujem. Puna sam emocija i želim da to bude jedna posebna noć. Nakon one ratne noći popila sam more Coca-Cole, ali mi nikada više nije imala ni približan okus kao tada. Vjerujem da će mi i ova Coca-Cola biti isto tako posebna i oživjeti okus za sjećanje, jedno lijepo sjećanje na koje čekam toliko dugo“, podjelila je sa nama Amela.

Coca-Cola reuninon uslijedit će uskoro. Reakcije Amele, Harisa i Adalete, na susret nakon 23 godine, donosimo u narednoj priči.

fb, Amela 12.mart