Kako odabrati pravi poklon za svaku vama dragu osobu

gift boxes over white background 3d illustration

Sezona kupovanja poklona je stigla. Donosimo vam nekoliko pravila koja će vam pomoći da postanete osoba čijim se poklonima svi vesele, bez obzira na njihovu cijenu.

Za dobar poklon nije važno potrošiti puno novca, važnije je pogoditi upravo ono što će razveseliti određenu osobu, bilo da se radi o radnim kolegama, roditeljima, prijateljima ili voljenoj osobi.

1. Napravi popis

Kako ne bi došlo do neugodnih iznenađenja i shoppinga u zadnji čas, napravi popis ljudi za koje trebaš kupiti poklone i za svaku osobu odredi budžet.

2. Napravi profil svake osobe

Šta najviše voli raditi, kakvim se poklonima najviše veseli i šta nikako ne dolazi u obzir.

3. Ne pravite se pametni

Kad biraš poklon za drugu osobu, nemoj se postavljati u ulogu savjetnika i stiliste, te kupovati ono za što ti misliš da bi toj osobi baš pristajalo. Kupuj u stilu osobe kojoj je poklon namijenjen i prestani ih pokušavati promijeniti.

4. Dobro razmslite

Je li ta osoba nedavno pričala o nečemu što bi htjela isprobati ili kupiti? Igra li upravo predstava koju želi pogledati ili je baš izašla knjiga koju voli? Ako malo bolje razmisliš, sigurno ćeš se sjetiti poklona koji bi tebi dragu osobu mogao ugodno iznenaditi.

5. Ako fali novca, bez panike

Odaberite poklone koje ćete sami izraditi, ali im onda posvetite dovoljno vremena kako ne bi izgledali šlampavo i traljavo.

6. Ne kupuj za sebe

Baš je lijepo što obožavaš lakove sa šljokicama, ali ako ih tvoja sestra ne nosi nemoj bacati novac na njih već kupuj isključivo ono što bi se drugoj osobi moglo svidjeti.

7. Prezentacija je bitna

Uloži u zgodan papir i trakice i uredno zamotaj poklone kako bi pokazala svakoj osobi da ti je zaista stalo. Ako ne znaš zamatati darove, zamoli prijateljicu ili prijatelja da ti pomogne ili potraži pomoć profesionalaca.