Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Katolička škola prijeti tužbom produkcijskoj kući Jamiea Olivera

14/06/2015

Prestižna katolička škola u Velikoj Britaniji zaprijetila je tužbom produkcijskoj kući koja je u vlasništvu poznatog kuhara Jamiea Olivera zbog tajnog snimanja djece u školi za televizijsku emisiju o zlostavljanju.

Uposlenici srednje škole “Corpus Christi” u Cardiffu šokirani su saznanjem da su djeca bila u tajnosti snimana unutar učionica.

Televizijski program ITV snimke ima namjeru prikazati u emisiji “Bullying” s ciljem ukazivanja na problem maltretiranja djece.

Skrivenu kameru za ranac neimenovane djevojčice priščvrstila je produkcijska kuća “Fresh One Productions” koju Oliver posjeduje.

Ljudi koji stoji iza ideje o tajnom snimanju kažu da se željelo prikazati nemilosrdno maltretiranje kroz koje djeca u školi prolazi svaki dan.

Uprava škole saznala je za snimanje kada su im snimci dati na uvid i kada im je rečeno da će biti prikazani na ITV.

Direktorica rimokatoličke škole Angela Thomas saopćila je da će poduzeti pravne radnje protiv produkcijske kuće zbog snimanja učenika bez dozvole škole i roditelja.

“Uprava škole je šokirana i uznemirena zbog skrivenih kamera koje su unesene u našu ustanovu bez našeg znanja i dozvole. Škola je zatražila pravni savjet od Vijeća grada Cardiffa i veoma pažljivo nadgledamo razvoj situacije”, izjavila je Thomas.

Produkcijska kuća se pisanim putem obratila roditeljima tek nakon snimanja. U pismu je rečeno da su djeca snimana tokom dvije sedmice, ali da su njihova lica u filmu zamagljena i da su im glasovi izmijenjeni kako bi se zaštitio njihov identitet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.