Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Knjiga kanadskog serijskog ubice povučena iz prodaje na Amazonu

Robert Pickton

Knjiga koju je navodno napisao kanadski serijski ubica Robert Pickton je povučena nekoliko sati nakon što se pojavila u online prodaji.

Nekadašnji multimilionerski uzgajivač svinja Pickton je 2007. godine osuđen zbog ubistva šest žena. Optužbe koje su ga povezale s još 20 ubistava su odbačene.

Kako javlja CTV, zatvorenik mu je pomogao da prokrijumčari knjigu iz zatvora. Izdavač je od Amazona odmah zatražio povlačenje knjige uz izvinjenje porodicama žrtava.

Zvaničnici u Britanskoj Kolumbiji su ranije pokušali spriječiti Picktona, koji tvrdi da je nevin, da ostvari profit prodajom memoara koje je nazvao “Pickton: Svojim riječima”.

“Nije uredu da osoba koja je izazvala toliko štete i boli tolikim ljudima profitira od svog ponašanja”, rekao je Mike Morris, provincijski ministar za javnu sigurnost.

Zvaničnici su također zatražili od Amazona da zaustavi prodaju memoara, koje je objavila izdavačka kuća iz Kolorada “Outskirts Press”.

Korisnici Amazona su od kompanije tražili uklanjanje knjige kojoj su dali najniže moguće ocjene.

Kanadski ministar za javnu sigurnost Ralph Goodale je rekao kako je pokrenuta istraga o tome kako je Picktonov rukopis izašao iz zatvora s maksimalnim mjerama sigurnosti.