Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kupio fotku za 2 dolara, a danas ona vrijedi 5 miliona!

Kagins1

Danas fotografišemo više nego ikada. Imamo pametne telefone, digitalne fotoaparate… Naravno, nekada nije bilo tako. I vjerovatno zbog toga rijetke fotografije poznatih osoba danas dotižu vrtoglave iznose.

Sada je fotografija slavnog odmetnika Billyja the Kida procijenjena na 5 miliona dolara. No, to ne čudi s obzirom na to da je riječ o jednoj od dvije poznate fotografije čuvenog odmetnika.

Fotografiju je prije pet godina kupio muškarac u Kaliforniji za 2 dolara. Trebalo je više od godinu dana da naučnici potvrde autentičnost fotografije koju su procijenili na 5 miliona dolara.

Kagins2

Fotografija je nastala 1878. godine i prikazuje Billyja the Kida i članove njegove bande kako igraju kriket.

Dosad jedina poznata fotografija Billy the Kida nastala je 1879. godine. Prije 4 godine kupio ju je američki milijarder za 2,3 miliona dolara.

bili kid

Billy the Kid, pravog imena Henry McCarty, bio je američki odmetnik iz 19. stoljeća. Legenda kaže da je ubio ukupno 21 osobu, ali istorijske činjenice tvrde da ih je ubio upola manje. Billyja je 1881. godine ubio šerif Patrick Garrett koji ga je i proslavio napisavši senzacionalnu biografiju “Authentic Life of Billy the Kid”. Postala je vrlo popularna i od Billyja stvorila simbol Divljeg zapada.