Magazin

Ljubomorni 80-godišnjak platio da mu bivšu 21-godišnju djevojku zaliju kiselinom

23/07/2015

Jedna mlada žena imat će ožiljke do kraja života nakon napada kiselinom koji je režirao njen bivši ljubomorni partner.

Vikki Horsman (21) pretrpjela je strašne opekotine nakon što je ljubomorni Mohammed Rafiq (80) platio dvojici nasilnika da joj bace sumpornu kiselinu u lice četiri mjeseca nakon što je prekinula s njim.

– Moj život je s ožiljcima zauvijek promijenjen, ali mentalni ožiljci nikad neće zacijeliti – rekla je Vikki koja je upoznala Rafiqa prije četiri godine preko svoje polusestre Ceri Parkes (26).

vikki2

– Bila sam jako osjetljiva jer sam u kratkom vremenu izgubila oba roditelja i baku. Mohammed je bio moje rame za plakanje. Nisam tražila romansu, ali smo započeli seksualnu vezu. Rekao mi je da ima 45 godina, ali njegova dob mi nije bila bitna – ispričala je Vikki, te dodala da se Rafiq iz savršenog džentlmena pretvorio u zlo.

– Uvijek me ispitivao gdje sam i ništa mi nije vjerovao. Ubijedio me i da pređem na islam, i na to sam pristala ne bi li mi više vjerovao. Čak sam i ime promijenila u Aleena.

Prema njenim riječima, to njemu nije mnogo značilo pa ju je počeo optuživati da ga vara, te je ona odlučila da prekine vezu, ali da ostanu prijatelji.

Mohammed-Rafiq

Mohammed Rafiq

Međutim, njen život se u potpunosti promijenio u aprilu prošle godine. Dok je bila kod prijatelja na čaju, neko je pozvonio na vrata i prijatelj je pozvao i rekao da nju traži.

– Otišla sam do vrata i vidjela čovjeka koji je imao crnu maramu na licu i držao plastičnu bocu u ruci . Prije nego što sam uspjela reagirati sasuo mi je to u lice. Vrištala sam i u agoniji pobjegla u kuhinju. Mogla sam osjetiti kako moje tijelo gori, mislila sam da ću umrijeti – kazala je Vikki koja je završila u bolnici.

Šest dana je provela u induciranoj komi kako bi joj ljekari pokušali izliječiti opekotine koje su zahvatile lice, vrat i prsa.
Nakon izlaska iz bolnice dugo se krila u kući i ožiljke je prekrivala šalom.

vikki1

Mohammed je u decembru prošle godine osuđen na 18 godina zatvora jer je naručio napad. Njeni napadači, koji su za to zlodjelo dobili 50 funti, osuđeni su do 12 do 14 godina zatvora.

– Osjećam olakšanje jer je Mohammed u zatvoru, ali bojim se da emotivne rane nikad neće zacijeliti.

Iako je pretprjela strašnu bol, Vikki je sretna jer je pronašla novu ljubav. U vezi je s 26-godišnjim Richardom Hammondom koji joj je vratio vjeru u ljubav.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.