Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mješanac vuka, psa i kojota snimljen u New Yorku! (VIDEO)

vuk

Šta se dogodi kad čovjek pretjeranim izlovom vukova i kojota naruši prirodnu ravnotežu? Nastane nova ‘vrsta’. U ovom slučaju riječ je o životinji neslužbenog naziva ‘kojovuk’.

To je životinja nastala križanjem psa, kojota i vuka. Riječ je o super predatoru, novoj vrsti koja je brža, veća i jača od bilo kojeg psa, vuka i kojota.

U njoj prevladava DNK kojota, 25 posto DNK odnosi se na vuka, dok psi u novoj vrsti koja je nastala u Ontariju imaju desetak posto ‘udjela’.

Naravno, to se nije dogodilo preko noći već se pretpostavlja kako se prije nastanka vrste genetski materijal ‘miješao’ stotinjak godina.

Kad sve to spojimo dobijemo super predatora teškog iznad 25 kilograma koji ima veće i jače čeljusti te je općenito jači. Super predator jednako dobro snalazi se u lovu u šumi kao i kad lovi na otvorenim prostorima.

Za razliku od vukova i kojota, koji ako nije potrebno ne dolaze u urbane sredine, kojovuk se ne boji dolaziti u gradove (za što je zaslužan DNK psa) gdje ponekad napadaju kućne ljubimce. Osim velikim sisavcima, hrane se i glodavcima, ali jedu i voće i povrće.

Zašto kojovuk i službeno nije priznat kao nova vrsta? U pravilu pripadnici jedne vrste ne razmnožavaju se s pripadnicima drugih vrsta, dok ova životinja to čini.

To znači, ako nije riječ o novoj vrsti, u najmanju ruku riječ je o neobičnom mješancu psa, vuka i kojota.