Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mjesečni horoskop: Šta vas čeka u avgustu

severina3

Ovan / 21. marta do 20. aprila

Zdravlje i Ljepota: Dosta dobro osjećat ćete se nakon prve sedmice, kad ćete biti otporniji na bolesti i zadovoljniji u emocionalnom životu. Svoje mentalne sposobnosti odlično ćete iskoristiti, a povremeno uzrujavanje neće vam poremetiti psihičku stabilnost. Bit ćete u dobroj formi pa ćete se i nakon burne noći buditi svježi i odmorni. Oni osjetljivijeg zdravlja imat će problema s grloboljom ili upalom uha, a reagirat će i na nagle promjene vremena.

Modni savjet: Venera vas nastavlja nadahnjivati na strastveno iskazivanje životne radosti pa čak i onda kad niste baš raspoloženi. Svoj vrući temperament pokažite smjelim izrezima i jarkim nijansama. Za elegantni dress code izaberite crvenu haljinicu ravnog kroja.

Bik / 21. aprila do 21. maja

Zdravlje i Ljepota: Probudit će se i potreba za sportom i pojačanom tjelesnom pokretljivošću, no patite li od kakvih zdravstvenih problema ili niste u najboljoj formi, morat ćete pažljivije dozirati svoje aktivnosti. Planete u Lavu izlažu vas opasnostima od ozljeda, opeklina i upalnih procesa pa ćete trebati izbjegavati potencijalne rizike, a kožu dobro zaštititi od sunca. Obratite pažnju na mokraćni mjehur i grudni koš.

Modni savjet: Ne ustručavajte se svom izgledu dodati notu provokacije – i to na strateškim mjestima! Istaknite ono što je lijepo i seksi na vama, a prednost dajte prirodnim materijalima; dodir svile ili satena na goloj koži imat će čaroban uticaj na vaš libido.

Blizanci / 22. maja do 21. juna

Zdravlje i Ljepota: Veći dio ovog perioda bolje ćete se osjećati u tjelesnom nego mentalnom smislu. Ponekad ćete osjećati snažan psihički pritisak zbog problema koje ćete morati rješavati brzo i bez ičije pomoći. Imat ćete dosta energije, veliku pažnju posvetit ćete izgledu i kondiciji, a mnogi će si priuštiti bolju njegu kože i kvalitetne kozmetičke tretmane. Zbog osjetljivog želuca trebate više računa voditi o prehrani i čistoći namirnica.

Modni savjet: Strast prema modnim trendovima malo će vam kvariti Merkur koji će vas tjerati da malo pročistite svoj izgled te više gledate u svoj ormar, nego u izloge s rasprodajama. Dobro će vam pristajati bijela, zelena i srebrna boja, te kape, marame i šeširi.

Rak / 22. juna do 22. jula

Zdravlje i Ljepota: Koža će vam biti posebno osjetljiva na sunce pa ćete je trebati dobro zaštititi. Patite li od reume ili problema sa zglobovima, koristit će vam plivanje u toplom moru i ljekovito blato. Da biste izbjegli dodatne tegobe, neka vam prehrana bude primjerena vrućini. Pretjerivanje u jelu i piću može biti problem s kojim se nećete lako nositi jer će vam poseban užitak predstavljati uživanje u ukusnoj hrani i dobrom vinu.

Modni savjet: O izgledu i odjeći vodit ćete dosta računa, no bit će vam važno ne samo da je nešto lijepo, nego i udobno. Neka vaš izbor budu prozračni prirodni materijali, te duboki izrezi, po mogućnosti asimetrični. Otkrijte jedno rame, nogu ili leđa.

Lav / 23. jula do 22. avgusta

Zdravlje i Ljepota: Venera će vas štititi od štetnih utjecaja, ali će i pojačati potrebu za gurmanskim užicima koji bi vam mogli donijeti, ne samo višak kilograma, već i povremene probavne tegobe. Budete li na godišnjem odmoru sredinom avgusta, dobit ćete lijepu bronzanu boju, a tijelo ojačati čestim plivanjem i dugim šetnjama. Odlučite li se na jačanje kondicije surfanjem i skokovima u vodu, budite svjesni mogućih negativnih posljedica.

Modni savjet: Pod uticajem strastvenih planeta bit će vam jako bitno da ste zapaženi i da vas prate zadivljeni pogledi. Provoktivna odjeća jarkih boja bit će jedan od vaših favorita, no seksepilom ćete zračiti i u tamnim, monokromnim kombinacijama.

Djevica / 23. avgusta do 22. septembra

Zdravlje i Ljepota: Zahvaljujući Jupiteru, nakon 11. avgusta zdravlje će biti dosta dobro, a tjelesna forma na zavidnoj visini, no samo ako uspijete riješiti problematičnu probavu i redovno se kretati. Mnogo toga ovisit će i o načinu prehrane, te o vašoj volji za odricanjem. Posjetite li krajem mjeseca salon za uljepšavanje, bit ćete zadovoljni promjenom izgleda. Osmjelite se na novu boju i frizuru, a make-up uskladite s bojom puti.

Modni savjet: Vječni ljetni hit, mornarski stil, nosite s aristokratskom elegancijom – sa šeširom te remenom i sandalama u crvenoj boji. Svakako izaberite prirodne materijale, te bijele lanene hlače koje ćete nositi u raznim kombinacijama.

Vaga / 23. septembra do 22. oktobra

Zdravlje i Ljepota: Ako ste se u prethodnom periodu bolovali ili se ozlijedili, u ovom ćete se dosta brzo oporaviti. Lijepo će vam pristajati lagana preplanulost, a i tijelo će vam očvrsnuti. Osjećat ćete da možete više nego prije pa ćete se ponekad upustiti i u neke rizične pothvate. U zdravstvenom pogledu bit će vam osjetljiv probavni sistem, a ne budete li pazili na propuh, moguća je upala uha, grla ili kostobolja.

Modni savjet: Želite li kombinirati udobnost i eleganciju, poigrajte se s velikim svilenim maramama koje ćete vezati oko vrata ili jednog ramena. Elegantnim niskim sandalama malo odmorite noge, a kosu skratite ili podignite u visoki rep.

Škorpion / 23. oktobra do 21. novembra

Zdravlje i Ljepota: Pod uticajem nervoznog Marsa bit će te nestrpljivi i dosta nespretni pa vam sportske i tjelesne aktivnosti neće baš ići od ruke. U drugoj polovini mjeseca trebat ćete veću pažnju obratiti na svoje zdravlje ne zanemarujući promjene i neuobičajene simptome. Pojačana je sklonost problemima s cirkulacijom, ozljedama, išijasu i krstobolji. Koristit će vam masaža i aromaterapija, mirišljave kupke i dugo pješačenje.

Modni savjet: Venera će vas tjerati da provocirate okolinu, kako ponašanjem, tako i odjećom. Pazite samo da ne pretjerate s tamnim bojama i nakitom. Inspirišite se bojama i krojevima egzotičnih zemalja, a za što će vam nekad biti dovoljan i veliki pareo.

Strijelac / 22. novembra do 21. decembra

Zdravlje i Ljepota: Mogli biste nabaciti koji kilogram više, no to vas neće previše zabrinjavati. Nalazit ćete mnogo zadovoljstva i u malim stvarima te na osobit način uživati u godišnjem odmoru i ljetnim radostima. O zdravlju nećete voditi neku veliku brigu, a bit ćete i lijeni za temeljitiju njegu tijela, kože i kose. Sredinom sedmice moguća je grlobolja, viroza ili prehlada. U tom periodu pazite na pritisak i čuvajte se sunca.

Modni savjet: Naglasite svoju ležernost i nesputanost. Osjetljivu kožu lica i ramena zasjenite panama šeširima. Nosite svilenkaste kombinezone i duge lepršave suknje, a članke ruku ukrasite glomaznim narukvicama u afro-stilu.

Jarac / 22. decembra do 20. januara

Zdravlje i Ljepota: Skladan emotivni i seksualni život blagotvorno će djelovati na vaš čitav organizam svodeći zdravstvene tegobe na najmanju mjeru. Ako ste imali nekih zdravstvenih problema, ubrzano ćete se oporavljati. Patite li od srčanih tegoba i loše cirkulacije, odgovarat će vam blaža klima i manja vrućina pa otiđite koji put u gorske krajeve. Priuštite si i dobru masažu, isprobajte blagodati aromaterapije i ljekovitog blata.

Modni savjet: Najbolje ćete se izraziti koloraturnim i stilskim kontrastima, te odjećom u safari stilu. Kad budete htjeli ostaviti poseban dojam na okolinu, obratite pažnju na frizuru. Podignutom kosom istaknite vrat koji ćete ukrasiti nakitom zagasitog sjaja.

Vodolija / 21. januara do 18. februara

Zdravlje i Ljepota: Premda ćete uživati u uzbudljivim situacijama, pojačano lučenje adrenalina izazvat će ubrzano lupanje srca, a što bi moglo dovesti do drugih tegoba. Tokom druge polovine mjeseca pojačana je sklonost ozljedama, upalama i opeklinama. Budite oprezni ukoliko prakticirate odlazak na bazen i na krcate plaže – vodite računa o čistoći i higijeni. Kraj mjeseca pogodan je za tretmane ljepote i početak zdravijeg načina prehrane.

Modni savjet: Lijepo će vam pristajati tirkizna boja, ne samo kao odjeća, nego i nakit. Zaštitite glavu šeširom mekanog širokog oboda, a oči pomalo luckastim retro naočalama. Raznobojne espadrile nosite u svakoj prilici – i danju, i noću.

Ribe / 19. februara do 20. marta

Zdravlje i Ljepota: Način prehrane imat će veliki utjecaj na vaše zdravlje i psihu. Kalorična i teška hrana usporit će vam probavu, a i mentalne funkcije, pa će vam sve biti teško. Suprotno tomu, zdravi i redovni obroci učinit će vas življima i vitalnijima. Oko 23. nervoza će loše će djelovati na probavni sistem, a imat ćete problema i sa spavanjem. Bit će važno da se na neko vrijeme distancirate od svega što vas uznemirava i čini malodušnima.

Modni savjet: Ovog ljeta doći ćete na svoje – barem kada je o modi riječ. Vaši omiljeni šareni kaftani i tunike pravi su modni hit kojim će se slaviti ležerni egzotični ugođaj. Sparite ih sa sandalama s tankim remenčićima ili kožnim japankama i natikačama.