Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Mladić iz Kladnja snimio kratki film o raspadu Jugoslavije: Ovo je poruka svim mladim (VIDEO)

18/08/2015

“Djevojka predstavlja Jugoslaviju. Bere šest ruža koje predstavljaju šest republika i ujedinjuje ih u jedan buket. Šest vojnika predstavljaju šest faktora koji su po mom mišljenju ubili Jugoslaviju”, kaže o svom kratkom filmu “Yugoslavia” Ademir Gogić, mladi reditelj iz Kladnja sa adresom stanovanja u Italiji.

O pomenutom filmu kaže kako se radi o svojevrsnoj poruci svim mladima u bivšoj Jugoslaviji.

– Moja velika strast je fotografija i film. Kroz tu svoju ljubav došao sam na ideju da pošaljem poruku svim mladima sa ovih prostora da gledamo naprijed u budućnost i da upotrijebimo sav naš intelekt za izgrađivanje boljeg sutra za sve nas. Da sarađujemo kroz umjetnost, sport, posao, a ne da se gledamo preko nišana, rekao je Gogić.

Filmom “Yugoslavia” prikazao je raspad bivše države na način “kako je on to vidio i doživio”.

– Pokušao sam dočarati kako zaslijepljenost nacionalizmom, propagandom i sitnim ljudskim interesima dovodi do strahovitih krvoprolića, mržnje i raspada jedne jake države. Sada imamo šest siromašnih državica na margini Evrope, priča Gogić.

Komentari

2 Comments

  1. brastvo jedinstvo

    19/08/2015 at 12:19

    ZALOSN=

  2. Vou Vou

    02/11/2015 at 15:29

    sto prdite sad, udarate na ceznju, ne bili rasmisljati na vrijeme,…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.