Monografija i izložba plakata “10 godina East West Centra”

EastWest10 (43)

East West Centar Sarajevo objavio je monografiju ”10” povodom desetogodišnjice uspješnog rada u BiH i inostranstvu. Monografiju od 400 stranica je maestralno dizajnirao Enes Huseinčehajić, jedan od naših najboljih dizajnera.

Knjiga obiluje izvrsnim fotografijama iz čuvenih predstava East West-a: “Hamlet,” “Faust,” “Nora,” “Klasni neprijatelj,” “Osvajanje sreće,” i mnogih drugih, kao i projekata “Sarajevska crvena linija” i “Stoljeće mira nakon stoljeća ratova.”

U monografiji su objavljene neke od izvrsnih kritika koje je East West dobijao u svjetskoj štampi, zatim intervjui i zapisi i fotografije sa turneja.

EastWest10 (41)

Monografija “10” je putovanje kroz uzbudljivu umjetnost koju je kreiralo više od 1000 umjetnika i saradnika East West-a iz 23 zemlje. East West je igrao u više od 40 malih gradova u BiH i 17 zemalja na tri kontinenta.

Sinoć je u galeriji “Novi hram” otvorena izložba plakata za predstave East West-a pod nazivom “10” koju je postavila arhitektica Lada Maglajlić. Izložba će biti otvorena do 20.5.2016. svakog dana od 15-19h. Ulaz je slobodan.

EastWest10 (49)