Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Najznačajniji snimci iz historije objavljeni na internetu (VIDEO)

25/07/2015

Ljubitelja filma i historije nedavno je obradovala vijest da su AP i British Movie objavili milion minuta digitalizovanih historijskih snimaka na YouTubeu.

Ova akcija nazvana je “najvećim prenošenjem istorijskog informativnog sadržaja na YouTube video servis dosad”.

Na obje stranice može se naći više od 500.000 video priča od 1895. godine do danas, što je važan izvor sadržaja za obrazovne ustanove, ali i javnost.

Od bizarnih do svetski poznatih događaja, AP-ov direktor međunarodnih arhiva, Alwyn Lindsey , izjavio je da “novi snimci pružaju nevjerovatno vizualno putovanje ljudi i događaja koji su oblikovali našu istoriju”.

Stephen Nuttall, direktor YouTubeaza Evropu, Bliski istok i Afriku izjavio je da je reč o divnoj inicijativi zahvaljujući kojoj je biti udahnut novi život u snimke koji će oduševiti javnost.

“U pitanju je historijsko blago koje će omogućiti korisnicima YouTubea širom svijeta da pogledaju kroz prozor prošlosti”, piše Independent.

Izabrali smo za vas nekoliko snimaka, prije nego što se dalje i sami bacite na proučavanje.

Amaterski snimci ubistva Johna Kennedyja

Benito Mussolini poziva na mir u svijetu

Hitler otvara Olimpijske igre

Rusko oslobađanje Auschwitza

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.