Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon 47 godina braka dobili zdravu bebu

beba indija

Nakon dugih 47 godina braka Indijka Daljinder Kaur, koja pretpostavlja da ima oko 72 godine (nikada nije imala rodni list) i njen suprug Mohinder Singh Gill (79), dobili su svoje prvo dijete.

Ovom se parom nakon tolikog niza desetljeća, ostvarila najveća želja. Dobili su dijete. Sina Armana Singha koji je na svijet došao punih 20 godina nakon što je njegova majka ušla u menopauzu.

Par se obratio za pomoć Nacionalnoj klinici za porodništvo i plodnost u Indiji gdje su, uz pomoć doniranih jajnih stanica i dva tretmana umjetne oplodnje uspjeli ovoj majci omogućiti da joj se ostvari njena višegodišnja želja.

Ova je žena, kako su prenijeli brojni svjetski mediji, svom suprugu prije nekoliko godina postavila ultimatum – ona je željela dijete.

beba indija1

Dugo godina par je pokušavao dobiti dijete. Nisu željeli posvojiti dijete jer jednostavno nisu bili sigurni da bi ga voljeli kao svog, ali čak ni to nije bio glavni razlog zašto su se upustili u sve ovo.

Naime, kako su izjavili za indijske, kasnije i brojne britanske medije, glavni razlog leži u jednoj indijskoj tradiciji da sin koji u porodici ne donese potomka nema pravo na očev dio zemlje. I može to nama biti i smiješno i čudno, ali tradicija je tradicija, pa ova supruga jednostavno nije htjela dozvoliti tu “sramotu” i zbog toga se i odlučila na ovaj drastičan korak samo kako bi svom suprugu omogućila dostojno mjesto u njegovoj porodici.

Njihova pravna bitka za komad djedovine traje već 40 godina, koliko je ovaj par pokušavao dobiti dijete prirodnim putem. No, kako prirodno nije išlo sada im je pomogla umjetna oplodnja.

Inače, to je drugi takav slučaj da je u istoj klinici bebu dobila žena starija od 70 godina.

Maleni Arman Singh zdrava je beba i njegova ga 70-godišnja mama doji, a djed koji je svom sinu toliko dugo osporavao pravo na zemlju još je uvijek živ.