Magazin

Napravio luksuzni bunker u koji će se bogati sakriti u slučaju smaka svijeta

14/06/2015

Robert Vicino u njemačkom selu Rothensteinu otvorio je luksuzni bunker u koji će u slučaju smaka svijeta ulaziti samo najbogatiji.

skloniste8

Bunkeri navodno mogu odbraniti od svake veće opasnosti, neovisno o tome radilo se o nuklearnim eksplozijama, hemijskom oružju, potresima ili tsunamijima, a više od milijardu dolara vrijedan “spas od apokalipse” bit će otvoren samo za one s pozivnicom.

Vicino je izvršni direktor Vivosa, firme koja stoji iza ovog projekta koji će u slučaju nužde ponuditi spas milionerima.

skloniste10

Svaka porodica u kompleksu (inače, radi se o preuređenom starom ruskom bunkeru iz doba Hladnog rata) imat će vlastiti stan koji mogu dizajnirati prema vlastitim specifikacijama. Mogu dodati bazen, kino ili luksuznu kupaonicu, a imat će i pristup bolnici, restoranima, pekari, vinskom podrumu ili čak televizijskom centru.

skloniste1

Iako nije poznato koliko jedan takav stan košta, možemo biti siguran da će apokalipsu u raskoši dočekati samo oni s najdubljim džepom.

“Ponosni smo na ovaj epski projekt koji smo predstavili u ovim sve opasnijim vremenima”, rekao je Vicino za Forbes.

skloniste2

Inače, ovo nije prvi bunker za paranoičnog Vicina koji je već izgradio jedan u Indiani. Naime, bogatog graditelja bunkera na ovaj je projekt potaknula “moćna poruka” koju je primio još tokom osamdesetih.

skloniste6

Ne zna odakle je poruka stigla, ali znao je da mora stvoriti sklonište za hiljade ljudi – očito najbogatijih.

“Očito je da živimo u opasnim vremenima, a oni koji nisu informirani nikad neće vidjeti prijetnje koje su očite. Ne možemo predvidjeti, ali možemo se pripremiti”, zaključio je Vicino.

https://www.youtube.com/watch?v=RFhEil0HOJM

Komentari

2 Comments

 1. harunharun

  15/06/2015 at 09:15

  Kako ste glupi kada dođe smak svijeta sve i jedno biće na zemlji će umrijeti.
  Mozda nisi musliman ali tako u Kur¨anu piše zao mi je sto je davao tolike pare za taj stan bezveze ih je dao….pozz

 2. Sara

  16/06/2015 at 18:32

  Predznak sudnjeg dana je da će graditi skrovišta za sudnji dan.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.