Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naručio ubistvo supruge, pa se šokirao na njenoj sahrani

noela rukundo1111

Noela Rukundo je priredila iznenađenje svom suprugu Balengi Kalali kada se pojavila na sopstvenoj sahrani. Ubice koje je angažovao da je ubiju poštedile su je, ali su od njega uzeli novac kao da su obavili posao, zbog čega se on šokirao ugledavši je na dan sahrane.

Balenga Kalala, koji je naručio ubistvo svoje supruge, doživeo je neprijatno iznenađenje na dan kada je mislio da je sahranio svoju suprugu.

Noela Rukundo

Noela Rukundo

Sve se odigralo prije godinu dana, kada je Rukundo otputovala sa suprugom iz Melbournea, u kom je sa njim živjela 11 godina, u Burundi, na sahranu njegove maćehe. Dok je bila sama u hotelskoj sobi, suprug ju je nazvao i rekao joj da prošeta malo na svježem vazduhu, a onda ju je ispred hotela dočekao nepoznati muškarac s pištoljem uperenim u nju.

“Nemoj da vrištiš”, rekao joj je, “Ako počneš da vrištiš, ubiću te. Mene će uhvatiti, a ti ćeš do tada već biti mrtva”.

Uradila je kako joj je rečeno, odvedena je u auto i stavljen joj je povez na oči. Poslije 30-40 minuta našla se u zgradi vezana za stolicu, a onda su je otmičari pitali šta je to uradila da njen muž poželi njenu smrt.

noela rukundo3

Ispričali su joj da je naručio njeno ubistvo, ali im ona nije vjerovala, pa su ga pozvali telefonom. Čula ga je kad je izgovorio “Ubijte je” i onesvijestila se čim je shvatila da je nisu lagali.

– Znala sam da je nasilan, ali nikad ne bih pomislila da će poželjeti da me ubije – kaže Rukundi.

Ipak, ona je imala sreće sa kidnaperima. Oni nisu htjeli da ubijaju žene, a, osim toga, poznavali su i njenog brata. Ali su odlučili da zadrže novac njenog muža i kažu mu da su je ubili. Dva sata kasnije su je oslobodili, ostavivši je pored puta sa telefonom u kom su zabolježeni razgovori sa njenim suprugom i priznanicom na 7.000 australijskih dolara.

Rukundo je tada počela da planira osvetu. Od Kenijske i Belgijske ambasade tražila je da joj pomognu da se vrati u Australiju, a onda je pozvala i pastora svoje crkve i objasnila mu šta se desilo. On joj je pomogao da dođe u Melbourne.

U međuvremenu njen suprug je svima rekao da je ona poginula u stravičnoj nesreći i pozvao ljude na sahranu. Kada je 22. februra ispratio posljednje komšije koje su došle da ga utješe, Rukuno mu je prišla i rekla mu da sve zna, na šta joj je on plačući rekao da mu je žao zbog svega.

– Ali tada je bilo kasno. Osjećala sam se kao da sam zaista uskrsnula – kaže ona.

Iako je Kalali u početku poricao krivicu, policija je uspjela da na prevaru snimi njegovo priznanje dok je tražio oproštaj od nje. Rukundo je na suđenju izjavila da sumnja da je htio da je ubije jer se plašio da će ga ostaviti zbog drugog muškarca, što je ona porekla. Balenga Kalala je osuđen na devet godina zatvora.