Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak partnerstva British Councila i SFF-a

unnamed

British Council nastavlja saradnju sa Sarajevo Film Festivalom, a u središtu UK programa tokom 21. SFF-a je profesionalni razvoj regionalnih filmskih profesionalaca, kao i uspostavljanje veza s britanskim filmskim ekspertima.

UK sadržaj će biti predstavljen kroz pet komponenti, a to su: Talents Sarajevo (od 15. do 20. augusta) – radionice i predavanja britanskih filmskih profesionalaca, zatim Regionalni Forum (od 19. do 21. augusta) – Industry gosti i govornici iz UK, BAFTA nominirani kratki filmovi i animacije – projekcija, ŠVENK: Festival srednjoškolskog kratkog filma – projekcija pobjedničkih radova, te projekcije UK filmova.

Tokom ovogodišnjeg programa Talents Sarajevo bit će nastavljen rad s novim filmskim stvaraocima kroz treninge i sesije s mentorima, ekspertima i profesionalcima iz Velike Britanije.

Očekuje se učešće 70 glumaca, režisera, kinematografa, filmskih kritičara, producenata i scenarista iz 17 zemalja jugoistočne Evrope, a britanski filmski eksperti će držati sesije o temi “Wonder Matters”.

Predavači su producent Simon Perry, scenaristkinja Olivia Hetreed, urednica scenarija, konsultantica i tutor Selina Ukwuoma, producent Steve Mathews, te zamjenik direktora HBO Europe Antony Root.

Također, bit će prezentirana i najbolja ostvarenja britanskog kratkog filma i animacija kroz projekciju BAFTA nominiranih kratkih filmova i animacija 2015., saopćeno je iz British Councila.