Nauka potvrdila: Ovaj superjunak je uvjerljivo najbolji

superman

Ultimativno pitanje oko kojeg se prepiru svi obožavatelji filmova još od uvođenja pojma superjunaka uvjerljivo je ono “ko je od njih najbolji?”.

Pomoć u odgovoru sada je pružila nauka, a zaključak je sedmogodišnjeg istraćivanja Univerziteta Leicester kako se jedan među njiha ipak ističe.

U istraživanju su analizirali tzv “izvedivost sila” slavnih superheroja, od Falsh Gordona i Thora do Batmana te odlučili da je Superman najbolje “opremljeni” junak zahvaljujući svom “super flare” napadu i gustom mišićnom tkivu.

Oni koji ga vjerno slijede po svojoj snazi i moći su Wolverine, Thor i Mystique., zahvaljujući svojim brzim regeneracijskim sposobnostima, velikoh energiji i mogućnosti manipulacije gena.

Titulu najdestruktivnijeg superjunaka dobio je Black Bolt, čija je energija sposobna “uništiti svijet”. Iako se čini kako su svoje istraživanje temeljili isključivo na zabavi, istraživači su to poduprli teorijama iz fizike, uz pomoć kojih su uspoređivali superheroje.

Ipak, čini se kako njihov poredak odstupa od onog televizijske popularnosti superjunaka, pa je gledateljima ipak najdraži Batman kojeg slijedi Superman, dok se iza njih nalate Spider-Man, Hancock, RoboCop i Thor.

Na začelju liste su Captain America, Iron Man i Hulk.