Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobična svadba u Konjicu: Svatovi okićeni sadnicama Crnog bora

bubalo-konjic

U svečanoj sali općine Konjic zaljubljeni mladenci Sanjin Bubalo i Amela Hujdur 12. decembra izgovorili su sudbonosno “da” uz suze radosnice svih prisutnih, no ono što razlikuje ovu svadbu od ostalih i čini je posebnom jesu geste i način na koji su to realizirali ovi zaljubljeni mladenci.

Umjesto plastičnih cvjetića za kićenje, mladenci su svim prisutnim poklonili “sadnice ljubavi”, kako su nazvali sadnice Crnog bora otmjeno upakirane u juteno tkano platno. Na ceduljicama zakačenim na pakovanju sadnice pisalo je “U ime ljubavi posadite ovu sadnicu Crnog bora”.

Mladi zaljubljenici u prirodne ljepote svojim gestom slavili su ljubav na najoriginalniji način. Na vjenčanju je podijeljeno 100 sadnica sa molbom da svi prisutni fotografijama ovjekovječe sadnju svoje sadnice ljubavi.

Mladenci na medeni mjesec putuju u Ameriku i sretni su jer će im stalno pristizati fotografije dragih prijatelja sa opisom lokacija na kojima su posadili sadnice ljubavi.

sadnica-konjic

Izabrali su sadnicu Crnog bora jer je to vrsta četinara koja opstaje u najsurovijim uvjetima. Simbolično su poručili da ljubav treba preživjeti i najteže i najljepše trenutke, opstati i trajati unatoč svemu.

Romantični mladi par svoje vjenčanje je fotografirao aparatom koji odmah izrađuje fotografije na koje su se potpisivali svatovi, a imali su priliku napisati neki stih ili poruku u spomenar koji je bio namijenjen isključivo za ovu priliku.

Prije polaska na put, mladenci su svoju sadnicu ljubavi posadili u blizini Boračkog jezera u nadi da će u skorijoj budućnosti dolaziti sa svojim prijateljima i djecom pod veliko odraslo stablo.

Interesantno je da je mlada noć prije svadbe provela pakujući i sortirajući paketiće za konjičke mališane. Kako nam je kazala, nije željela otići na medeni mjesec, a da iza sebe ostavi nedovršen posao.

Amela Hujdur svake godine osigura poklone za Novu godinu konjičkim mališanima, što je između ostalog čini jednom od najhumanijih mladih žena Konjica.