Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nijemcima nije jasno zašto je Ana nagazila Bastiana

ana_bastian1

Ana Ivanović (28) i Bastian Schweinsteiger (31) jučer u Veneciji su prvo obavili civilno vjenčanje, a potom su sudbonosno “da” izrekli u crkvi Chiesetta della Misericordi.

Na svadbenom slavlju u dvorani hotela Aman, za mladence i njihove goste pjevala je hrvatska pjevačica Nina Badrić.

Njemački Bild je objavio da su među zvanicima bili i slavne osobe Novak Đoković, Wayne Rooney, njemački skijaš Felix Neurether, te Bastianov kolega iz njemačke reprezentacije, Thomas Müller.

I dok su u Srbiji mnogi bili razočarani time što je Ana uzela muževo prezime i da ubuduće bude Ana Schweinsteiger (izuzev kada se takmiči na WTA touru), kao i to što je vjenčanje obavljeno u katoličkoj crkvi. Polemike oko toga je li Ana promijenila vjeru ne stišavaju se u Srbiji.

Zašto su Srbi reagovali tako primitivno na vjenčanje Ane Ivanović FOTO

A, dok je veliki broj njenih sunarodnjaka osuđuje i vrijeđa na društvenim mrežama, sunarodnjake njenog muža “zaprepastio” je potez koji je snajka napravila odmah nakon vjenčanja.

Naime, kao što je to običaj na ovi prostorima, nakon što mladenci izgovore sudbnosno “da” pokušaju nagaziti po nozi jedno drugo. Onaj ko bude brži, smatra se da će biti gazda u kući. Očekivano Ana je bila brža brža, jer Bastian vjerovatno nije ni znao za taj običaj. Većina Nijemaca nikada nije čula za takav običaj, pa su se mnogi u čudu pitali “zašto mlada gazi po mladoženjinim cipelama”, a neki su to prokomentirali riječima “pa već je počela da ga tuče”…