Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obuća od koje se ovog proljeća nećete odvajati (FOTO)

patike žena

Iako se još friško nalazimo u novoj godini, već svjedočimo određenim trendovima vezanima uz patike koje ćemo rado nositi u proljetnoj sezoni.

Zanimljiva stvar je ta da nije riječ o nekim novim stilovima, već o starim, klasičnim siluetama koje doživljavaju moderne i nenametljive preinake

Neovisno o brendu, kao najveći trend proteklih sezona pokazale su se bijele patike te su ih nosili apsolutno svi. Spomenuti trend nastavlja vladati zahvaljujući ogromnoj popularnosti i mogućnosti prilagodbe gotovo svakoj kombinaciji.

Kao najpopularniji modeli bijelih patika izdvajaju se Adidasove tenisice Stan Smith i Superstar, čijim su se izgledom, bez pretjeranog mijenjanja originalnog izgleda, pozabavili kreativci poput dizajnera Rafa Simonsa ili muzičara Pharrella Williamsa.

Dovoljno svestrani modeli tako odlično izgledaju i s trapericama i s haljinama te ih već neko vrijeme krasi status patika koje morate imati. S obzirom na to da Adidas ne prestaje s lansiranjem novih i poboljšanih verzija svojih kultnih modela, vrlo je mala vjerovatnost da će nestati u skorije vrijeme.

Nema poricanja toga da su patike obuća koja je glavna ovih dana, a globalno tržište sportske obuće je veće nego što je dosad bilo i ne pokazuje znakove usporavanja.

Što se tiče nijansi, u proljetnoj sezoni će, osim onih bijelih, veliku ulogu imati patike s upečatljivim printovima ili one višebojne.

New Balance se pritom ističu se kao primjer višebojnih patika koje će se teško zaobići. Patike New Balance, koje su često bile odabir starije populacije, proteklih sezona doživjele su pravi bum na tržištu kod mladih i modno osviještenih kupaca. Osim Adidasa i New Balancea, i ostali sportski brendovi prate trend novih verzija kultnih modela, što se pokazalo mudrim i isplativim poslovnim potezom.

Jedno je sigurno – patike će i ove sezone prednjačiti kao hit obuća, neovisno o modelu za koji se odlučite.