Magazin

Od manekenke u toplesu do švedske princeze

13/06/2015

Sophia Helloqvist od danas počinje živjeti životom švedske princeze. U kraljevskoj kapelici Sveriges Kungahusa udala se za švedskog princa Carl-Philipa, vojvodu od Värmlanda s kojim je bila u vezi skoro pet godina. Njihovom vjenčanju psrisustvovali su roditelji 30-godišnje mladenke Erik i Marie, ali i većina okrunjenih glava cijele Europe.

Vijest o njihovim zarukama prošle jeseni pozdravila je cijela zemlja, no nije sve bilo bajno u vezi princa i njegove odabranice. Iako se i princ našao nekoliko puta na naslovnicama zbog skandala, veći problem u njihovoj vezi bila je Sophijina zanimljiva prošlost.

sofia-hellqvist222222

Rođena je u Täbyju, malom gradu nedaleko Stockholma, a nakon šestog mjeseca s porodicom se preselila u Älvdalen, udaljeno naselje u središnjoj Švedskoj. Odrasla je sa sestrama Linom i Sarom, a svoje djetinjstvo je opisala kao sretno, iako se uvelike razlikuje od onog koje je imao njen zaručnik. Roditelji su je poticali da uči, a kad je s 18 godina odlučila nastaviti školovanje u New Yorku, dobila je blagoslov oca Danca i majke Šveđanke.

Tamo je upisala je tečaj računovodstva na Institutu za engleski jezik i poslovanje te krenula na dodatna predavanja iz računalstva i poslovnog razvoja. Od boravka u SAD-u imala je samo koristi, pa danas izvrsno govori engleski jezik.

Tek nakon povratka u Švedsku njen život postaje zanimljiv. Bio joj je potreban novac da bi platila studij, pa je jedno vrijeme radila kao konobarica, a potom kao manekenka. Na prvom snimanju s 20 godina pozirala je u toplesu, u gaćicama bikinija s vojničkim uzorkom, a grudi je skrila držeći zmiju. Fotografije su objavljene u magazinu Slitz, koji nije bio na najboljem glasu, no njene su se fotografije svidjele publici. Toliko da je uskoro okrunjena kao Miss Slitz 2004.

Nakon toga njena je karijera krenula uzlaznom putanjom, pa se sljedeće godine pojavila u realityju “Paradise Hotel”, tropskoj verziji “Big Brothera” u kojoj takmičari borave u luksuznom hotelu. Svake sedmice natjecatelji, koji su redom samci, imaju novog partnera s kojim moraju dijeliti spavaću sobu sedam dana, a završetak sedmice prilično je predvidljiv.

Za Sophiju je to završilo zloglasnim scenama u kojima ljubi američku porno zvijezdu Jennu Jameson. U drugom slučaju u toplesu se odmarala u sobi, dok joj je jedan muški takmičar masirao leđa.

Kad se proširila vijest da je 36-godišnji princ u vezi s njom, kraljevska porodica nije bila najsretnija. Kraljica Silvija smatrala ju je nedostojnom njenog sina, koji je neposredno prije početka te veze prekinuo desetogodišnju vezu s PR menadžericom Emmom Pernald.

vjencanje

Sophia i Carl-Philip upoznali su se u noćnom klubu, neposredno nakon što se ona ponovno vratila iz New Yorka, gdje je ovog puta proučavala jogu. Nedugo nakon što je službeno objavljeno da su u vezi, preselili su se u zajednički stan u luksuznoj štokholmskoj četvrti Djurgården, u kojem žive i danas.

Otada se ona smirila, a njena slika u javnosti potpuno je “ispeglana”. Tako je se može vidjeti samo u glamuroznim večernjim haljinama, umjesto u tangama kao ranije.

Doduše, ni njen budući suprug nije bio “cvijeće”. Titulu najkontroverznijeg člana dinastije Bernadotte zaradio je zbog svoje ljubavi prema brzim automobilima i ludim zabavama. Dvije godine nakon početka veze sa Sophijom, fotoreporteri su s radošću zabilježili njegovo “divlje ljeto” 2012., niz incidenata među kojima je pijano divljanje s maskom izvanzemaljca u središtu švedske prijestolnice te incident sa šamaranjem u Cannesu.

vjencanje11111

Drugom prilikom je nakon lude noći izgubio novčanik, pa je morao stopirati da dođe na auto-utrku na kojoj je trebao sudjelovati, a na kraju se zabio u zid već u prvom krugu, piše Daily Mail.

Ipak, danas je sve drugačije. Sophia je postala prihvaćena od strane švedske kraljevske porodice te se redovno pojavljuje na glamuroznim događanjima, a smirio se i Carl-Philip.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.