Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbjegli medvjed neprimjećen “putovao” u kamionu za smeće

cinnamon

U saveznoj američkoj državi Kaliforniji zabilježen je nesvakidašnji slučaj. Odbjegli medvjed poznat na tom području pod imenom Cinnamon, popeo se na kamion za odvoženje smeća i putovao tako oko 100 kilometara, piše Anadolu Agency (AA).

Primijećen je tek kada je izašao iz dijela kamiona iz kojeg se izbacuje smeće. Lokalno stanovništvo je putem društvene mreže Twitter upozorilo policiju o odbjeglom medvjedu. Nakon što je uhvaćen, objavljena je njegova fotografija kod kamiona, a ispod nje je pisalo: “Uhvaćen je medvjed. Hvala Bogu, nikoga nije povrijedio. Cinnamon se vraća kući na jezeru Hume.”

Za televiziju KC24 govorio je šef Komunalne službe koji je kazao da kada su se spuštali niz planinu kamion je “legao”, međutim, mislio je da je to od lošeg puta.

Vozač ističe da je vidio radnike kako bježe kad su istovarili kontejnere te da je Cinnamona vidio kada je vozilo pomjerio nekoliko metara naprijed.

Pretpostavlja se da je medvjed tražio hranu i da je zbog toga tajno ušao u kamion. Inače je smješten u Nacionalnom parku Sekoya na jezeru Hume.