Magazin

Odrekao se karijere da bi bio uz djevojku koja je nastradala u požaru

28/07/2015

Turia Pitt upoznala je Michaela Hoskina, svojeg sadašnjeg zaručnika, još u osnovnoj školi. U vezi su od 2009. godine, a 2011. je nastradala u požaru kada ju je zarobila vatrena stihija za vrijeme održavanja ultramaratona.

Tada je pretrpjela opekotine na 65 posto tijela, ostala bez prstiju desne ruke i provela pet mjeseci u bolnici.

Nedavno su Michael i Turia objavili zaruke, nakon što je Michael odustao od karijere policajca kako bi mogao biti uz nju.

turia1

“Kupio sam dijamantni prsten još dok je Turia bila na intenzivnoj njezi, prije četiri godine. Ne želi da je ljudi sažalijevaju , samo želi nastaviti sa svojim životom”, kazao je Michael, te dodao:

“Ima nevjerovatnu energiju. Obožava provoditi vrijeme vani, voli okean jednako kao i ja pa stalno provodimo vrijeme zajedno”, opisuje Michael ljubav svojeg života.

Ushićenje zbog zaruka podijelila je i Turia.

turia

“Predivno je imati takvog čovjeka u svom životu! Budi ono najbolje u meni i radujem se što ću provesti ostatak života uz njega”.

Turia često navodi upravo Michaelovu ljubav kao ključ svojeg oporavka i priznaje da se zbog njega osjeća kao ‘najsretnija djevojka na svijetu’.

Ova je sportašica i humanitarka do sada prikupila više stotina hiljada dolara u dobrotvorne svrhe, a nastavila se baviti trčanjem, biciklizmom, plivanjem i drugim sportovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.