Magazin

Ostao bez pola kuće nakon što je njegova bivša žena prodala svoj dio

09/06/2015

Jedan Brazilac živi bukvalno u pola kuće otkada su službe gradske vlasti sa buldožerom srušile dio kuće koju je njegova bivša supruga prodala kako bi ustupila zemljište za pravljene Olimpijskog parka u Riju.

Luis Geraldo dos Santos (52) jedan je od nekoliko stotina stanovnika Vile Autodormo, naselja koje se nalazi na rubu Olimpijskog parka koji se gradi za Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

luis11111

Mnoge kuće označene su za rušenje kako bi se gradio Park. Dok su neki prihvatili novčanu kompenzaciju, drugi neće ni da čuju da se njihova kuća ruši i da se sele na drugu lokaciju.

Onima koji su pristali na kompenzaciju, kuća je srušena isti dan, ali otac troje djece Luis nije ni slutio da će njegova bivša žena prihvatiti ponudu vlasti. Iako su bili rastavljeni deset godina, Luis je i dalje živio sa Edilezom.

luis44444

– Pošao sam kući s posla znajući da će se moja bivša žena odseliti. Pomislio sam, fantastično, sad ću imati cijelu kuću samo za sebe. Ali kad sam stigao vidio sam da su srušili dio kuće, nisam mogao vjerovati u to što vidim. Ostalo je bukvalno pola kuće. Čak su dnevna soba i trpezarija, gdje smo jeli svi zajedno,  prerezani na pola – ispričao je Luis, te dodao:

– Mislim da je sve otišlo predaleko. Kao da mi nije bilo dovoljno što sam živio s bivšom u proteklih deset godina. I sad kad je konačno otišla, ne mogu da je se sjećam po lijepom. Čak se nisam ni istuširao 15 dana jer su mi presjekli vodovodne cijevi.

luis5

Iako se radovao Olimpijskim igrama, Luis kaže da ga pomisao da je izgubio dom zbog njih samo razbjesni. Svjestan je da će morati prodati svoj dio kuće.

– To nije fer, ali šta da radim. Postoji jedno pravilo za bogate, drugo za siromašne. Olimpijske igre, puno vam hvala – poručio je ogorčeni Luis.

Komentari

1 Comment

  1. izinjo

    09/06/2015 at 21:29

    Žene su zlo

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.