Magazin

Otkrivena replika Velike Onofrijeve fontane od 2500 boca Coca- Cole

15/07/2016

Replika Velike Onofrijeve fontane napravljena od 2500 boca Coca-Cole otkrivena je u petak na Trgu oružja u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ustvrdio je da je Dubrovnik trenutno u procesu kojeg je nazvao ‘hiperbrendiranje’.

”Uzeli smo najpoznatije brendove svijeta i povezujemo ih sa Dubrovnikom, od Coca-Cole, Mercedesa, filmskih produkcija itd. Svi ti brendovi žive u našem gradu proteklih par mjeseci”, rekao je Vlahušić.

Regionalni rukovoditelj prodaje za regiju Jug, Coca-Cola HBC Hrvatska Jakša Maganić rekao je da projekt dolazi nakon uspješnog izdavanja bočice Coca-Cole s otisnutim Dubrovnikom.

“Nakon toga izrodila se nova ideja, a htjeli smo se povezati s kulturnom baštinom. Velika Onofrijeva fontana je sagrađena prije više od 500 godina i cijelo vrijeme je služila za osvježenje Dubrovniku”, rekao je Maganić te dodao kako je u replici fontane točno 2500 boca Coca – Cole.

Kako je na konferenciji za novinare povodom otkrivanja fontane rekla umjetnička voditeljica projekta Gaella Gotwald, prazne boce će se zamijeniti s bocama koje će svi zainteresirani građani moći oslikati na radionicama od 20. srpnja do 15. kolovoza.

Deset najbolje oslikanih dobit će nagrade, a najbolji rad bit će otisnut na bocama Coca- Cole u 2017.

Komentari