Magazin

Ovaj je bračni par dobio jackpot stoljeća na američkoj lutriji

15/01/2016

Bračni par iz Tennesseea objavio je u petak na televiziji u New Yorku da je kupio jedan od tri dobitnička listića na američkoj lutriji, još uvijek šokiran neočekivanim bogatstvom od više stotina miliona dolara.

John Robinson i njegova supruga Lisa žive u Munfordu, gradiću u Tennesseeu, gdje je prodan jedan od tri listića koja su osvojila glavni zgoditak od 1,58 milijarda dolara.

Ako bude potvrđeno da su doista oni sretni dobitnici, dobit će 528,8 miliona dolara (prije poreza) u 30 rata ili 337 miliona odjednom.

On radi u skladištu, a ona kod dermatologa i unatoč dobitku na lutriji tvrdi da još neko vrijeme želi nastaviti raditi i da se ne želi preseliti, prenio je NBC.

John je kupio listić lutrije Powerball u srijedu navečer, nekoliko sati prije izvlačenja, na suprugin savjet.

“Vraćao sam se s posla, nazvala me i rekla ‘hoćeš li navratiti i kupiti srećku?’, rekao je, pokazujući listić. “Doista nisam namjeravao, ali pomislio sam, OK, hoću.”

Kupio je četiri srećke jer ih je u porodici četvero. “Vratio sam se kući, nisam se dobro osjećao, dao sam joj listiće i rekao da ću leći.”

Kada je Lisa čula brojke na televiziji, zapisala ih je, tri puta provjerila i probudila ga. On je provjerio još četiri puta. Tvrdi da je povjerovao tek sutradan ujutro, kada je objavljeno da je dobitni listić prodan upravo u njihovom gradiću od 5000 stanovnika sjeveroistočno od Memphisa.

“Prestrašio sam se jer nisam znao što bih”, rekao je.

Robinson je u međuvremenu angažovao advokata, a planira angažovati i i financijskog savjetnika, kako lutrija i preporuča dobitnicima.

“A sada ću brinuti jer svi znaju”, rekao je. Advokat mu je savjetovao da ide na televiziju jer javnost želi znati ko su dobitnici te kako bi mogli zadržati kontrolu nad pričom.

Još nisu odlučili što će učiniti s novcem. Vlasnik trgovine Naifeh’s u kojoj je kupljen listić dobio je od lutrije 25.000 dolara jer je prodao dobitnički listić.

Lutrija još mora službeno potvrditi da je Robinson dobitnik. Po pravilima, on mora doći osobno s listićem. To planira učiniti tokom dana.

Druga dva dobitnička listića kupljena su na Floridi i u Kaliforniji. Još se ne zna tko su dobitnici. Javiti se mogu u roku šest mjeseci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.