Ovako izgleda kćerka Vladimira Putina (FOTO)

Vladimir Putin, doors

Britanski Guardian je objavio fotografije na kojima se pretpostavlja da je u pitanju mlađa kćerka ruskog predsednika Katarina Vladimirovna, koja koristi lažno ime Tihonova

Identiteti kćerki ruskog predsjednika godinama se čuvaju u tajnosti, a čak se i njihova imena pretpostavljaju, a da ne pričamo o fizičkom izgledu i činjenici da ne postoji nijedna njihova slika na internetu.

Ipak,  Guardian je objavio fotografije na kojima se pretpostavlja da je u pitanju mlađa kćerka ruskog predsednika Katarina Vladimirovna, koja koristi lažno ime Tihonova.

Agencija Reuters navodi da je njen identitet otkrila tokom razgovora sa Andrejom Akimovim, zamjenikom direktora Gasprombanke, koji je to prenio medijima. Kao što se može vidjeti na slikama, Katarina liči na njenu majku Ljudmilu od koje se Putin razveo 2014. godine, i radi na Moskovskom univerzitetu kao zamjenica prorektora, gdje vodi projekat „Inopraktika“ koji za cilj ima da pomogne mladim naučnicima.

– Znam da je to Putinova ćerka, poznajem je još od malih nogu. Bez obzira na njene porodične veze, odlučili smo da podržimo projekte Univerziteta u Moskvi, rekao je Akimov Reutersu.

Dvadesetdevetogodišnja djevojka je diplomirala orijentalistiku, nakon čega je nastavila postdiplomske studije na fakultetu na kom sada radi.

Udata je za bogatog ruskog bankara, Kirila Šamalova (33), čiji otac je dugogodišnji Putinov prijatelj.

On je jedan od glavnih akcionara Banke Rusije, a ima dionice i u brojnim gasnim kompanijama. On i Katarina zajedno imaju imovinu vrijednu oko dvije milijarde dolara, koja uključuje i brojne nekretnine u Rusiji i inostranstvu.