Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Ovo su vještine koje će biti na cijeni 2030.

04/06/2015

Naučnici su predvidjeli kako će 2030. godine berze rada nuditi šarolika i neka posve nova zanimanja, a interdisciplinarnost će biti osnova svakog od njih.

Nostalgičar

Nostalgičari će biti dizajneri interijera koji će oživljavati omiljena sjećanja i trenutke svojih klijenata. Želite li svoj stari dnevni boravak iz 1980. godine ili kuhinju iz 1990. – nostalgičari će vam to i ostvariti.

Ovo zanimanje obuhvaćat će zanimanje terapeuta, istraživača istorije i dizajnera interijera.

Obnovljivači prirode

Posao koji obuhvaća ovo zanimanje podrazumijevat će popravljanje štete koju je čovječanstvo nanijelo prirodnom izgledu okoliša. Drugim riječima – uklanjat će ograde, betonske građevine i različite artefakte te ih mijenjati prirodom i zelenilom.

Ljudi zainteresirani za ovaj posao morat će ovladati znanjima iz područja poljoprivrede i uređenja okoliša.

Stručnjak za pojednostavljivanje

Ovo zanimanje posebno će biti traženo u poslovnom sektoru te će mu svrha biti pojednostavljivanje svakodnevnih obaveza zaposlenika unutar velikih kompanija. Tako će primjerice zadatke koji imaju 15 koraka reducirati na samo jedan ili trodnevni rad sažeti na pola sata učinkovitog rada.

Vještine kojima će jedan takav “stručnjak” morati ovladati su matematika i empatija.

Terapeut za suočavanje sa smrću

Kako se životni vijek bude produživao, rast će i potreba za pomoć stručnjaka u planiranju posljednje faze života i suočavanje sa smrću.

Osoba koja želi raditi taj posao morat će imati iskustva u socijalnom radu, njezi bolesnika, obrazovanju i psihologiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.