Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet najstrašnijih priča koje se kriju iza popularnih filmova

download

Kao što je već nekoliko puta dokumentovano u prošlosti, reditelji mogu da idu u sulude krajnosti kako bi postigli kadar kakav žele.

Sad me vidiš

Za scenu iz filma “Sad me vidiš”, glumica Isla Fisher bila je zarobljena pod vodom skoro 3 minuta. Lanac se zakačio za njen kostim i nije mogla da se oslobodi. Srećom kaskader joj je spasio život.

“Zaista sam se davila, svi su mislili da glumim fantastično, niko nije primetio da se zaista borim za život.”

Paklena pomorandža

U filmu “Paklena pomorandža”, Malcolm McDowell (koji je glumio glavnu ulogu, Alexa DeLargea) nosio je prave sprave za mučenje na očima u sceni kada ga maltreiraju da gleda nasilne filmove.

Clockwork'71

 

Pravi doktor je bio prisutan za vreme snimanja kako bi mu stavljao kapi u oči. Ipak, ovo je ostavilo posljedice na njegove oči.

Harry Potter

David Holmes bio je dubler Daniela Radcliffa još od prvog Harryja Pottera što ih je učinilo prijateljima još od malih nogu. Međutim, tragedija se dogodila na poslednjem snimanju filma Harry Potter, kada je David trebalo da bude odbačen od eksplozije, bačen je na zid i slomio je vrat što ga je odmah paralizovalo.

Danijel je posjećivao Davida u bolnici, a kasnije je organizovao i dobrotvorne aukcije kako bi se platili računi za njegovo lečenje.

Rocky

Tokom treninga za snimanje filma Rocky 4, Stallone je tražio od Dolpha Lundgrena da stvarno krene na njega svom snagom kao što bi to radili bokseri 15 sekundi.

Završio je sa natečenom perikardijalnom venom na srcu i morali su hitno da ga odvedu u bolnicu avionom.

Njegova osiguravajuća kuća mislila je da folira, rekavši da to izgleda kao posledica direktnog sudara i udara u volan. Stalone je rekao:”Da li ste ikada videli Dolpha Lundgrena? To je kamion, to je volan, to je direktni sudar.”

Umri muški

U originalnom “Umri muški”, Bruce Willis je trajno izgubio 2/3 sluha u lijevom uhu tokom scene koja je zahtijevala da koristi ekstremno glasne ćorke ispod jako malog stola.

https://youtu.be/uLU5chJ3cRM