Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Magazin

Pet tajni savršenog komada mesa

17/06/2015

“T-Bone steak” sastoji se od bifteka i ramsteka, a ime je dobio po svom izgledu u obliku slova “T”. Evo pet savjeta kako pripremiti ukusan komad mesa.

– Biftek nije potrebno marinirati, ali ako baš želite, nije zabranjeno.

– Najbolje je birati ramstek koji je prošaran finom masnoćom, jer će mu ona dati potrebnu sočnost.

– Ljudi često misle kako se meso ne smije soliti prije pečenja jer pušta vodu, no soljenje ne mora nužno biti greška. U slučaju da koristimo soli i začine za koje želimo da ostave trag na mesu, poput cvijeta soli, meso je bolje soliti nakon pečenja kako bi se sačuvali svi mirisi i okusi.

– Meso se ne smije prepeći jer postaje tvrdo. Kad se meso peče tako da zadrži svoje sokove, uvriježen je izraz da je meso “krvavo”, no ono nije krvavo, već je riječ o vlastitom soku mesa – tada je meso najukusnije.

– Za pečenje bifteka i ramsteka potrebna je jaka vatra, a meso se može peći na maslacu ili maslinovom ulju, ili u kombinaciji te dvije masnoće.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.