Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Plaćaju mu da spava s prostitutkama: To je dobar posao

PROSTITUTION

Jedan 60-godišnji muškarac za život zarađuje spavajući s prostitutkama. Zapravo, uglavnom se više radi o ‘ručnom radu’, objašnjava muškarac pod pseudonimom John, piše Independent.

On je jedan od privatnih istražitelja unajmljenih od strane australske vlade koji se pretvaraju da su mušterije i tako raskrinkavaju ilegalne bordele.

‘Siguran sam da bi puno muškaraca bilo zavidno kad bi znali kako zarađujem džeparac’, odgovorio je John na pitanje radi li se o dobrom poslu.

‘Svakako! Radi se o jako dobrom poslu!’

Njegov je posao nužan jer vlasti bez naloga za pretres nemaju pristupa ovakvim lokalima pa je zbog toga jako teško otkriti da je neki salon za masažu ili salom ljepote zapravo bordel.

I tu na red dolazi John koji policiji iznosi vrlo slikovite detalje o uslugama koje se ondje nude. Izvještaji koje ispunjava imaju i po tri stranice a uključuju tačne datume, vremena, ljude, mjesta, zatim tko, koga, kada, koliko i na koji način.

‘To je dokument koji će se koristiti na sudu i zato mora biti prilično detaljan i točan. To nije nešto što možete napisati za par minuta’, objašnjava John.

No često su ti saloni pravi frontovi.

‘Ako dobro pogledate, u takvim ćete salonima negdje pronaći obavijest da ne nude seksualne usluge. No tokom cjelokupnog svojeg posla, samo sam tri puta naletio na salon u kojem mi, nakon nekog vremena, nije bilo ponuđeno malo ekstra zabave.’

John kaže kako neki saloni nude snošaj kojeg on ljubazno prihvaća, no često se radi samo o ‘ručnom radu’. Jer kako kaže, zaposlenice žele samo što prije s time završiti i krenuti dalje.

Direktor privatne istražiteljske firme, Lachlan Jarvis, organizira ovu špijunsku operaciju.

‘Preferiramo ljude koji su samci i koji su voljni upustiti se u seksualnu aktivnost’, kaže Jarvis.

‘Ne čudi me što neki ljudi kažu da je trošenje novca poreznih obveznika na prostitutke skandalozno, no oni ne razumiju da mi na ovaj način, među ostalim, sprečavamo i trgovinu ljudima.’

John se smatra sretnikom jer mu je posao dosta ugodan i fleksibilan.

‘To nije tipičan uredski posao od 9 do 5, od ponedjeljka do petka. Nema vremenskih ograničenja i nema opasnih situacije’, kaže John.