Počeo Demofest u Banjoj Luci

demo fest

U Banjoj Luci danas je konferencijom za medije u Domu omladine zvanično počeo deveti po redu Demofest.

– Nažalost, u prethodnom periodu su ugašeni brojni banjalučki festivali, od Kratkofila pa do Flastera, kao najskorijeg primjera. Zbog toga osjećamo još veći teret i još veću obavezu da uspijemo. Ove godine smo ponudili najviše što možemo, u skladu sa budžetom kojim raspolažemo, i nadamo se da će svi uživati u ova tri dana, jer nam je svaki vid podrške značajan – istakla je tom priliko Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji m:tel, koja je prijatelj festivala od njegovog pokretanja, rekao je da ima velika očekivanja od ovogodišnjeg Demofesta.

– Od devetog Demofesta očekujem da će, kao i svake godine, podići ljestvicu očekivanja sa još više ljudi, jos boljim nastupima demo bendova, a i da će se kompanija m:tel, kao devetogodišnji prijatelj festivala, još bolje predstaviti – rekao je Mišić.

Na konferenciji za medije najavljeno je i da će tokom festivala biti prikupljan i recikliran plastični otpad, u sklopu saradnje s Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS. U pitanju će biti nastavak društveno odgovornih aktivnosti, započetih donacijom kuhinjske opreme Ugostiteljskoj školi u Banjoj Lluci, u saradnji s kompanijom Metalac.

Demofest-raspored-sadržaja-na-Kastelu

Nakon zvaničnog otvaranja festivala, otvorene su i dvije izložbe – izložba muzičkih eksponata pod nazivom „Rok muzej“ te fotografska izložba „Total Experience“, autora Bojana Vasiljevića.

Dnevni program Demofesta se nastavlja filmom „Jadranka“, koji će biti prikazan u Domu omladine u 17.00 sati, a na istom mjestu u 17.30 počet će radionica udaraljki. Kapije Kastela će biti otvorene od 20.00 sati.

U takmičarskom programu Demofesta nastupit će 33 benda, dok će u revijalnom dijelu svirati Mando Diao, Dub Pistols, The Sisters of Mercy, Bombaj štampa, Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, ZAA, Nord, S.K.A. i Rezerve.