Pošteni vozač busa nije našao milione, ali i sitniš ga je učinio herojem

novcanik kune

Nekad se čovjek ugodno iznenadi ljudima oko sebe, jer nisu svi ipak tako loši. Pravi primjer dolazi iz Rijeke u susjednoj Hrvatskoj. Jedan je penzioner slučajno ostavio novčanik u autobusu u kojem se vozio, a da se pošteni nalazač nije javio na Facebooku, ostao bi bez nekoliko stotina kuna i ličnih dokumenata.

Objava o gubitku novčanika prvo se pojavila na Facebook grupi Riječka enciklopedija – Fluminensia. “Izgubljeno u busu… ako ko zna barbu nek mi se javi lično”, napisao je korisnik, te u nekoliko sati pokrenuo sve u okolini Rijeke, a djedica je i napokon pronađen jer su ga neki iz busa i lično znali.

“Novčanik je pronađen u autobusu i podigao se moral Grada. Da ste vidjeli sreću na njegovom licu kada sam mu rekla sretnu vijest… hvala Vam puno i u moje ime i bravo za poštenje! Gospodin je inače samac i slabijeg imovinskog stanja, tako da niste ni svjesni koliko će mu ovo značiti! Hvala Vam punooo”, napisala je druga korisnica koja je i podijelila sretne vijesti.

U svega nekoliko sati ta se vijest proširila društvenim mrežama, skupila je nekoliko hiljada lajkova te vratila osmijeh na lice jednom penzioneru. Mnogi korisnici riječke grupe uključili su se i proglasili 4. januar 2016. kao “Dan poštenja”.