Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati sarajevski imam uputio poruku podrške Mustafi Mijajloviću

velic_imam_muhamed11

“Dragi brate Mustafa Mijajloviću, vidio sam poruku koju su poslali tvoja majka i tvoj brat, kazavši kako te se odriču i još druge bolne stvari. Zaista, više nego bolno je ono što sam pročitao da su kazali u reakciji na tvoj povratak islamu; srce me je zaboljelo, Allah da ih uputi!

Tako isto su se ponašali i mekkanski mušrici spram svojih ukućana i članova porodice. To je odveć poznato. Allah da im se smiluje!

Ali, hoću da kažem ovako: ti si možda u ovom trenutku “izgubio” majku i jednog brata, ali, ne zaboravi, dobio si blizu dvije milijarde nove braće i sestara. A što je najvažnije, vratio si se Allahu i Njegovom Poslaniku, a.s. Allah neka te nagradi i čuva!

Tvoj brat, Muhamed Velić”, stoji u poruci koju je Mustafi Mijajloviću, poznatom TV komentatoru uputio sarajevski imam Muhamed Velić.

Velić je svoju poruku objavio na svom zvaničnom profilu na Facebooku, a ponukan reakcijom majke i brata Mustafe Mijajlovića nakon što su saznali da je prešao na islam i umjesto imena Marjan uzeo ime Mustafa.