Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijeteći objavom intimnih fotografija iznudili 180.000 eura

utroje

Tužiteljstvo je optužilo riječke supružnike koji su u šest godina iznudili čak 180.000 eura od muškarca kojem su prijetili da će objaviti kompromitirajuće fotografije njihovih intimnih druženja.

Žrtva iznude zbog prijetnji je navodno bio primoran prodati automobil, stan u Rijeci i građevinsko zemljište te podići dva gotovinska kredita. Riječko Općinsko državno odvjetništvo tvrdi da je svojim iznuđivačima u više navrata predao oko 180.000 eura.

Tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici objavilo kako optužene tereti da su od kraja 2009. do 11. novembra prošle godine iznuđivali muškarca s kojim su oboje “stupili u odnose koje su dijelom fotografisali”, te mu ozbiljno prijetili da će napravljene fotografije objaviti u javnosti ukoliko im oštećenik ne preda novac.

Na vjenčanju s Kebinim sinom Seve nosila poklon bivšeg zaručnika FOTO+VIDEO

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela tužiteljstvo je predložilo i da se okrivljenicima produži istražni zatvor.

Veza žrtve i ucjenjivača počela je kada je K. Š. počela raditi kao spremačica u njegovu stanu pa im se “dogodila ljubav”.

Žrtva je 59-godišnjak koji živi na području riječkog prigradskog naselja Pehlin i, prema neslužbenim informacijama, nije u braku, no ucjene su pale na plodno tlo s obzirom na to da su na kompromitirajućim fotografijama “igrice utroje” za koje nipošto nije želio da se objave. Ucjene su trajale punih šest godina tokom kojih je 59-godišnjak ostao bez novca i imovine. U posljednjoj fazi navodno je, u očaju, nekoliko puta posuđivao novac od svojih prijatelja, no izvori finansiranja u jednom su trenutku presušili. Kada više nije mogao plaćati sve skuplje prohtjeve “fatalnih partnera”, a psihološki pritisak postao je neizdrživ, muškarac se napokon odlučio zatražiti pomoć policajaca. Klupko se rasplelo i ucjenjivači su u uspješno provedenoj policijskoj akciji završili s lisicama na rukama.

Prema neslužbenim informacijama, K. Š. je nezaposlena, a njen suprug E. Š. je pomorac. Istraga je pokazala da nemaju nikakve imovine. Međutim, doznaje se da su svom sinu kupili stan, i to vjerovatno novcem koji su namaknuli ucjenama.

Madonna “kolabirala” na bini odajući počast Bowieju VIDEO