Profesor čuvao djecu dok im je majka polagala ispit

profesor-krebs111

Slika profesora Univerziteta u Louisvilleu koji pazi na djecu jedne samohrane majke raznježila je mnoge korisnike interneta.

Naime, Monica Romero morala je polagati svoj završni ispit iz vojne historije, ali joj je dadilja u posljednji tren otkazala. Kako nije mogla da nađe nekog drugog da joj pričuva dvoje djece, nije imala izbora nego da ih povede sa sobom i ostavi ih ispred sale da čekaju dok ona polaže.

Tada je profesor Daniel Krebs priskočio u pomoć, što je Monicina prijateljica i kolegica Victorija Henry postavila na Facebook.

profesor krebs1

– Svjedok sam jednog od najvažnijih i najbrižnijih poteza u karijeri moje kolegice. Kako joj je dadilja otkazala predložila sam joj da povede djecu sa sobom na fakultet, da se igraju na tabletu, što je bolje je nego da propusti ispit. Nakon samo nekoliko minuta prilično glasne igre djece, profesor je izašao i zaokupio im pažnju dok im je mama radila ispit. Oko srca mi je toplo, napisala je, između ostalog, Veronica.

Monica, koja se nedavno preselila u Kentucky iz Južne Koreje sa svojom djecom Marcusom i Mikaylom, priznala je da je bila zabrinuta da neće moći da se fokusira na ispit dok su joj djeca sama ispred.

– Osjećala sam tjeskobu jer sam znala da neće moći mirno sjediti. Profesor Krebs je veliki čovjek i to je bio istinski čin dobrote. Zahvalna sam mu na tome, kazala je Monica.