Magazin

Razbila prozor na autu kako bi spasila dijete, a oni pitali ko će platiti štetu

21/07/2015

Jedna žena u Kansasu istrčala je s radnog mjesta kako bi iz automobila ostavljenog na suncu izvukla dijete koje je neko ostavio u autu.

Sarah Oropeza upravo je završavala razgovor s kupcem kad je u prodavnicu utrčala kolegica i tražila pomoć zbog djevojčice zaključane u automobilu.

– Prozori su bili skroz zatvoreni, a vrata zaključana. Bila je sva u znoju. U jednom trenu je podignula kosicu i samo je kapalo s nje – kazala je Oropeza za KCTV5.

Pokušala je provaliti u auto, ali nije uspijevala. Dotrčala je jedna žena s odvijačem, ali ni to nije pomoglo. Oropeza više nije mogla čekati te je našla čeličnu polugu i počela udarati po prozoru sve dok ga nije razbila.

– Samo sam udarala da što prije dođem do nje, bojala sam se da će umrijeti – kaže Oropeza. S prolaznicima koji su je okružili izvukla je 2-godišnju djevojčicu.

– Zaplakala sam kad smo je izvukli. Bila je potpuno morka, odjeća na njoj bila je natopljena znojem – ispričala je. Došla je Hitna pomoć, jedan policajac otišao je kupiti pelene jer ih u automobilu nije bilo. Dijete je bilo u redu te je kasnije po nju došla baka.

Par koji ju je ostavio u autu su bili njeni tetak i tetka koji su, piše Daily Mail, curicu ostavili dok su bili u prodavnici mobitelima.

– Nisu pokazali apsolutno nikakve emocije. Prvo što su su pitali policajca bilo je ko će im platiti razbijen prozor – kazala je šokirana Oropeza.

https://www.youtube.com/watch?v=EDt6nplcqnQ

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.