Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Rock'N'War” na Sarajevo Film Festivalu

sff_uoci_otvaranja2

Dokumentarni film Artz produkcije “Rock'N'War”, režisera Damira Pirića iz Tuzle, bit će prikazan 16. augusta u Multiplex Cinema City na 22. Sarajevo Film Festivalu.

“Rock'N'War” je premijerno prikazan na “Kaleidoskop festivalu”u Tuzli, zatim na “arTz festivalu” i” Ok festivalu”. Evropsku premijeru film je imao u “Rock Operi” u Pragu.

Televizijsku premijeru imao je na Federalnoj televiziji. Nedavno je prikazan na festivalu “Dok’N’Ritam” u Beogradu, gdje je osvojio nagradu publike.

Sljedeće festivalsko prikazivanje ovog filma bilo je u Sloveniji na festivalu “Grossmann Fantastic Film and Wine”, nakon čega je projekciju imao i na “Solo Positivo Film Festivalu” u Opatiji. Nakon Opatije, prikazan je i u Banjoj Luci na “FreshWave Festivalu”.

Dokumentarni film “Rock'N'War” je priča o fenomenu muzičke scene koja je nastala u najteže vrijeme, u ratu. To je priča o mladim ljudima i njihovoj snazi, volji i želji da muzikom prkose nasilju i općem ludilu koje donosi rat.

Damir Pirić rođen je 4. jula 1976. godine u Tuzli. Završio je Akademiju dramskih umjetnosti Tuzla, odsjek Produkcija. Bachelor je produkcije. Stalni je saradnik kulturnih institucija i privrednih subjekata u BiH i regiji te je aktivno uključen u procese grafičkog dizajna, produkcije filmova, teatarskih i likovnih postavki, muzičkih koncerata, festivala, izložbi i promocija.

Također, Pirić je i producent festivala “arTz” i festivala “BUARF” (Balkan Unplugged Acoustic Rock Festival). Osim režije, montaže i produkcije više studentskih kratkih filmova, nekoliko dokumentarnih i jednog igranog filma, reditelj je i producent više od 30 muzičkih spotova te brojnih Internet, TV i Radio reklama, najava i jinglova, saopćili su organizatori.