U Tuzli počeo 5. Sajam knjige na otvorenom

Fena_sajam_knjiga_tuzla

Desetak izdavačkih kuća iz cijele BiH sudjeluje na 5. Sajmu knjige na otvorenom, koji je u organizaciji izdavačke kuće “Book“ i lista “Glas TK“ danas otvoren na Trgu slobode u Tuzli.

Organizatori sajma navode da se tradicionalna manifestacija održava pod geslom “S knjigom na Pannonicu“, s obzirom da su štandovi s knjigama postavljeni stotinjak metara daleko od Panonskih jezera.

– U vrijeme kada ljudi sve manje pažnju posvećuju knjizi, mi smo odlučili da knjige donesemo njima. Pravi ljubitelji literature žele da svoje omiljeno štivo čitaju držeći ga u ruci, a ne putem interneta, pa je i to svrha održavanja ovog sajma – kaže za Fenu predstavnica izdavačke kuće “Book“ Bediha Mujkanović.

Sajam je otvoren svakog dana od 9 do 22 sata, a veća posjeta očekuje se u večernjim satima, kada jenjava vrućina.

– Prvi je dan i zasad mogu reći da se najviše traži vjerska literatura. Uglavnom se za te knjige zanimaju starije osobe. Studenti najviše traže stručnu literaturu, a učenici knjige iz oblasti školske lektire – navodi Mujkanović.

Najavljeno je da će se na štandovima moći kupiti knjige po promotivnim cijenama uz popuste i do 70 posto, rečeno je Feni.

Sajam će trajati do 14. augusta.