Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sean Penn konačno progovorio o intervjuu sa El Chapom

sean-penn-chapo-1024

Slavni glumac Sean Penn prvi put je progovorio nakon velikog intervjua sa narko-bosom “El Chapom” Guzmanom rekavši da je sa tim totalno podbacio i da nije ispunio očekivanja.

On je izrazio kajanje što je ekskluzivno za magazin “Rolling Stone” popričao sa Guzmanom, jer nije pogodio suštinu i nije uspio da izvuče priču o pravom narko ratu koji se vodi širom kontinenta i u Meksiku.

“El Chapo” je uhapšen 8. januara nakon što je uspio da pobjegne iz zatvora, a u razgovoru sa Pennom je do izražaja dolazila samo njegova snalažljivost i pametni izbori, kao i njegova moć na narko tržištu, nikako hiljade mrtvih koji su njegovih ruku duhelo.

Penn se u oktobru prošle godine sastao sa Guzmanom.

– Da se razumuhemo, moj intervju je totalni promašaj. Izražavam veliko žaljenje zbog toga, jer je čitava diskusnija morala da se zasniva na narko ratu i narko tržištu. Sastali smo se na nekom mjestu koje nije ni blizu onoga gdje je on uhapšen. Nismo uspjeli da pričamo o onome što smo morali. Koliko smo proveli vremena sedmica tako što smo pričali suzbijanju narkomanije u našoj zemlji? Jedan procenat? I to bi bilo velikodušno – rekao je Penn.

Glumac bi mogao da bude pozvan i na svjedočenje u procesu “El Chapa”, jer je prenio njegove riječi da Guzman dostavlja više heroina, kokaina, marihuane i metamfetamina nego svako drugi na ovom svijetu. Njegov advokat tvrdi da Penn laže.

– To je laž, apsurdne spekulacije gospodina Penna. Gospodin Penn će možda biti pozvan da svjedoči za one riječi koje je izgovorio – rekao je advokat Guzmanov Juan Pablo Badilo.

Pojavile su se takođe spekulacije da je Penn učestvovao, ili tako reći “namjestio”, hapšenje “El Chapu”, ali to nakon intervjua nije potvrđeno.