Magazin

Sean Penn konačno progovorio o intervjuu sa El Chapom

15/01/2016

Slavni glumac Sean Penn prvi put je progovorio nakon velikog intervjua sa narko-bosom “El Chapom” Guzmanom rekavši da je sa tim totalno podbacio i da nije ispunio očekivanja.

On je izrazio kajanje što je ekskluzivno za magazin “Rolling Stone” popričao sa Guzmanom, jer nije pogodio suštinu i nije uspio da izvuče priču o pravom narko ratu koji se vodi širom kontinenta i u Meksiku.

“El Chapo” je uhapšen 8. januara nakon što je uspio da pobjegne iz zatvora, a u razgovoru sa Pennom je do izražaja dolazila samo njegova snalažljivost i pametni izbori, kao i njegova moć na narko tržištu, nikako hiljade mrtvih koji su njegovih ruku duhelo.

Penn se u oktobru prošle godine sastao sa Guzmanom.

– Da se razumuhemo, moj intervju je totalni promašaj. Izražavam veliko žaljenje zbog toga, jer je čitava diskusnija morala da se zasniva na narko ratu i narko tržištu. Sastali smo se na nekom mjestu koje nije ni blizu onoga gdje je on uhapšen. Nismo uspjeli da pričamo o onome što smo morali. Koliko smo proveli vremena sedmica tako što smo pričali suzbijanju narkomanije u našoj zemlji? Jedan procenat? I to bi bilo velikodušno – rekao je Penn.

Glumac bi mogao da bude pozvan i na svjedočenje u procesu “El Chapa”, jer je prenio njegove riječi da Guzman dostavlja više heroina, kokaina, marihuane i metamfetamina nego svako drugi na ovom svijetu. Njegov advokat tvrdi da Penn laže.

– To je laž, apsurdne spekulacije gospodina Penna. Gospodin Penn će možda biti pozvan da svjedoči za one riječi koje je izgovorio – rekao je advokat Guzmanov Juan Pablo Badilo.

Pojavile su se takođe spekulacije da je Penn učestvovao, ili tako reći “namjestio”, hapšenje “El Chapu”, ali to nakon intervjua nije potvrđeno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.