Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sestre naslijedile 20 miliona dolara, ali moraju ispuniti očeve uslove

laboz sestre 1

Dvije sestre nakon smrti oca naslijedile su 20 miliona dolara. No, da bi mogle raspolagati spomenutim nasljedstvom otac im je prije smrti postavio jedan uslov – njegove kćeri moraju se udati i roditi djecu kako bi mogle dobiti novac. Nezadovoljne očevom odlukom, 17-godišnja Victoria i 21-godišnja Marlena Laboz na sudu pokušavaju srušiti njegovu oporuku.

sestre

Njihov otac Maurice prije smrti je odlučio da će svakoj ostaviti po 10 miliona dolara, no samo ako se obje udaju i rode djecu. Ako to ne učine na nasljedstvo će morati čekati dok ne napune 35 godina. No, njima se ne da toliko čekati, iako će svake godine do tada dobijati određenu svotu novca.

[pull_quote_right]Za 750.000 dolara “bonusa” moraju diplomirati na nekom prestižnom univerzitetu i napisati esej od “sto riječi ili manje o tome šta namjeravaju napraviti s naslijeđenim novcem”[/pull_quote_right]

Čak i ako se udaju, njihovi muževi moraju potpisati ugovor da nikad neće potrošiti ni centa nasljedstva, piše New York Post. Čini se da se otac pobrinuo za sve.

“Ljudi pokušavaju kontrolisati članove porodice i iz groba, no nikad nisam vidio ovako ekstreman primjer”, rekao je porodični advokat Raoul Felder.

Ako se pak ne žele udati i postati majke, djevojkama je otac pružio još nekoliko mogućnosti. Ako žele naslijediti 20 miliona dolara moraju se brinuti o svojoj majci Ewi, kojoj pak Maurice nije ostavio ništa jer je taman bio pokrenuo brakorazvodni postupak kad je umro.

Za 750.000 dolara “bonusa” moraju diplomirati na nekom prestižnom univerzitetu i napisati esej od “sto riječi ili manje o tome šta namjeravaju napraviti s naslijeđenim novcem”. Osobe koje je imenovao prije smrti pročitat će njihove eseje i odlučiti zaslužuju li taj dodatni novac.

Laboz je napisao oporuku u aprilu prošle godine, devet mjeseci prije svoje smrti, a iza sebe je ostavio bogatstvo od 37 miliona dolara.