SFF: Sarajevskoj publici prikazan rumunski film “Psi“

Sarajevskoj publici prikazan rumunski film “Psi“

U Sarajevu je večeras, trećeg dana 22. Sarajevo Film Festivala, prikazan rumunski film “Psi“, režisera Bogdana Mirica, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom crvenim tepihom SFF-a večeras su prošetali režiser filma “Psi” Bogdan Mirica, glumac Gheorghe Visu, te ostali članovi ekipe. Ekipa filma je nakon toga i potpisala fotografije.

Pored njih na crvenom tepihu su se pojavili i pojedini glumci iz Bosne i Hercegovine, među kojima i Amina Begović, ali i brojne druge ličnosti iz bh. javnog života.

Tepihom su se prošetali i sarajevsku publiku pozdrvili i brojni gosti, među kojima i režiseri Amat Escalante i Zrinko Ogresta.

Treći dan Sarajevo Film Festivala počeo je “Kafom sa…” Stephenom Frearsom, jednim od najistaknutijih i najprovokativnijih britanskih reditelja današnjice. Frearsu je inače, sinoć uručeno Počasno Srce Sarajeva za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti.

Pred mnogobrojnom publikom i poštovaocima na festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu Frears je govorio ponajviše o svom posljednjem filmu “Florence Foster Jenkins”.

Kako je pojasnio Frears, riječ je o biografskoj drami sa dozom humora čija glavna uloga je pripala američkoj oskarovki Meryl Streep.

U terminu od 16 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu u okviru programa “U Fokusu“ prikazan je film Zrinka Ogreste “S one strane“.

Dokumentarni film “Sarajevske ruže” američkog režisera Rogera M. Richardsa je večeras premijerno prikazan u Multipleksu Cinema City, također u okviru ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Film kroz živote pet građana Sarajeva priča priču od ratnih dana do danas.

Richards je ideju za “Sarajevske ruže” dobio u toku ratnih godina kada je bio jedan od fotoreportera koji su izvještavali o ratnim događanjima u Sarajevu.

Program trećeg dana SFF-a u Narodnom pozorištu u Sarajevu će biti zaključen pretpremijerom filma “Dnevnik mašinovođe“, režisera Miloša Radovića.