Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adnan Babajić iz Operacije Trijumf danas svira po svadbama

adnan-babajic

Harizmatičnog bh. pjevača Adnana Babajića sjećamo se kao pobjednika prve Operacije trijumf, ali umjesto među zvijezdama regiona, danas ga zatičemo u prilično drugačijem kontekstu.

Nakon pobjede u Operaciji Trijumf predviđali su mu zvjezdani uspjeh, ali nije ni ispromovisao svoj pobjednički album, a već je nestao sa scene.

babajic1

Danas, šest godina nakon pobjede, Adnan je i dalje u muzičkim vodama, ali, umjesto da trese velike scene regiona kako se očekivalo – on nastupa sa sintisajzerom po svadbama i klubovima u Čikagu, gdje se preselio zbog svoje izabranice Lejle.

babajic2

– Mnogi su pisali da sam obustavio svoju karijeru, ali to nije tačno… Traže me ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, a do avgusta imam dogovoreno 15 svadbi. To su sve dobri klubovi i jako sam zadovoljan – izjavio je nedavno Adnan, koji je u međuvremenu nabacio i koji kilogram viška.

Inače, Adnan se oženio prošle godine, ali je na taj srećan događaj sijenku bacila smrt Adnanove majka Ulfete, samo dva dana pred venčanje.

babajic3

– Lejla mi je u ovom teškom periodu velika podrška i da nije nje bilo, ne znam kako bih sve ovo preživio i ostao normalan – pričao je tada pjevač.

U BiH kaže ne planira skoro da se vraća, ali najavljuje rad na novom albumu.