SHOWbuzz

Angelina će snimati film o pohotnoj ruskoj carici Katarini Velikoj

06/07/2015

Američka glumica Angelina Jolie (40) koja je u filmu “Aleksandar Veliki” igrala kraljicu Olimpiju, majku najvećega makedonskog osvajača, od istoričara Simona Sebaga Montefiorea (50) otkupila je prava na knjigu o razvratnom životu ruske carice Katarine Velike.

katarina velika

Angelina će režirati film koji će se uglavnom baviti zabranjenim ljubavima na ruskom dvoru, a glavnu žensku ulogu navodno čuva samo za sebe, iako još ne želi otvoreno govoriti o tome.

“Obožavam glumiti uvrnute žene koje se ni po čemu ne uklapaju u doba u kojem žive”, izjavila je svojedobno Jolie.

Njen novi lik, Katarina Velika, vladala je Rusijom od 1762. do 1796., a najviše je pamte po mnogobrojnim aferama, posebno s mlađim muškarcima. Film koji će Jolie snimati prema knjizi iz 2000. bazirat će se na ljubavnim pismima koja su si pisali carica Katarina i dugogodišnji partner Grigori Aleksandrovič Potemkin.
Osim što je spavao s njom, Grigori je pohotnu vladaricu redovno upoznavao s novim ljubavnicima. Angelina je rusku caricu trebala glumiti i prije desetak godina, ali projekat nikad nije realiziran zbog čega je dugo žalila.

“Prihvati li se ovog posla, priključit će se holivudskim divama Marlene Dietrich, Bette Davis, Catherine Zeti-Jones i Catherine Deneuve kojima su uloge najvećih svjetskih vladarica obilježile holivudske karijere”, rekli su filmski kritičari.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.