Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Autorica “50 nijansi sive” prošle godine zaradila 3,6 miliona eura

28/06/2015

Baš ništa se ne prodajte kao seks. Zna to i EL James, autorica najomraženije i najprodavanije trilogije prošle godine, “50 nijansi sive”.

Njena kompanija, Fifty Shades LTD, prošle je godine imala 9,8 miliona funti profita, piše Daily Mail. 52-godišnja James, inače majka dvoje djece, u džep je spremila 2,6 miliona funti (3,6 miliona eura) čiste dobiti iz kompanije, a u taj iznos nije uključen novac od posljednjeg pisanog izdanja, ali ni filmske adaptacije (oboje izašlo ove godine).

Osim toga, otprilike milion funti donirala je raznim dobrotvornim ustanovama.

Prošle godine njeno bogatstvo procijenjeno je na 37 miliona funti (posljednja knjiga iz trilogije, prije ovogodišnjeg dodatnog nastavka “Grey” izašla je 2012. godine).

Film s Dakotom Johnson i Jamiejem Dornanom, koji je izašao u februaru ove godine, zaradio je više od 360 miliona funti na blagajnama diljem svijeta. Otad je James izbacila niz proizvoda vezanih uz film, od šoljica i nakita, preko vina i kolekcije donjeg rublja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.