SHOWbuzz

Bill Cosby plaćao ženama da šute o aferama s njim

19/07/2015

Slavni glumac Bill Cosby plaćao je ženama da šute o aferama koje je sa njima imao, otkrili su američki mediji.

Nakon što je došao u posjed više od deset godina starog transkripta sudskog svjedočenja Billa Cosbyja kojeg je bivša uposlenica Univerziteta Temple tužila da je drogirao i zlostavljao, listi “New York Times” objavio je da glumac prije deset godina priznao da je nabavljao opojno sredstvo “quaaludees” s namjerom da ga da mladim ženama sa kojima je htio imati seksualne odnose.

Američki listi je citirao glumca koji je tada, govoreći o Andrei Constand koja ga je tužila, kazao da “prilično dobro čita ljude i njihove emocije u romantičnim seksualnim stvarima”.

Cosby je također rekao da je ponudio platiti njeno obrazovanje, isto kao što je platio jednoj drugoj ženi sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Također je rekao da je jednoj od žena sa kojima je imao seksualne odnose platio bojeći se da će ga ona odati njegovoj supruzi.

Cosby je ranije negirao navode desetina žena koje su tvrdile da ih je on seksualno uznemiravao. Nikada nije bio osuđen za taj zločin kao ni po tužbi koju je podnijela Constand, ali su optužbe nadvile sjenu nad njegovu reputaciju pozitivne ličnosti i duhovitog oca koju je izgradio u seriji “The Cosby Show”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.