SHOWbuzz

Časna sestra od poljupca s Elvisom zarađuje milione

18/05/2015

Dolores Hart danas je časna sestra poznatija kao Majka Dolores. Ali, prije nekoliko desetljeća, tačnije između 1957. i 1963. godine, bavila se glumom. Glumila je u 10 filmova, između ostaloga, u dva od njih, “King Creole” i “Loving You”, i s Elvisom Presleyem.

[pull_quote_right]Poneki dolar pošalju nam i Elvisovi obožavatelji[/pull_quote_right]

Kada je napunila 25 godina napustila je Hollywood, odselila u Connecticut i zaredila se. Svoju je životnu priču prvi put s javnošću podijelila 2011. godina s ciljem da prikupi novac za obnovu svoje crkve. Od tada se donacije doslovno slijevaju na njen račun, a sve, kako tvrdi, ulaže u opatiju u kojoj je zaređena.

“Čudesno je to što mi je sve donio jedan poljubac s Elvisom”, kaže Dolores Hart, a prenosi Daily Mail.

Sljedeći cilj ambiciozne časne sestre je prikupiti devet miliona dolara za obnovu tvornice odjeće u kojoj će, nadaju se, zaposliti stanovništvo ruralnog dijela Connecticuta. Dosad je sakupila tri miliona dolara.

“Poneki dolar pošalju nam i Elvisovi obožavatelji. Uglavnom nemaju novca, ali izdvoje ponešto i uz to nam šalju ljubav i podršku”, kaže danas 76-godišnja časna sestra koja je napisala i autobiografiju koja joj također donosi zaradu.

dolores hart

O njenom je životu snimljen i kratak dokumentarac “God is the Bigger Elvis”, koji je bio nominiran za Oscara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.