SHOWbuzz

Dino Merlin na Koševu priredio još jedan muzički spektakl

25/07/2015

Najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor, pjevač i kompozitor Dino Merlin četvrti put u svojoj više od 30 godina dugoj karijeri priredio je sinoć na sarajevskom stadionu Koševo svojoj vjernoj publici muzički spektakl.

Oko 70.000 ljudi ispunilo je stadion pjevajući uglas s jednom od najvećih muzičkih zvijezda Balkana sve njegove najveće hitove.

dino merlin 2
Koncert je otvorio pjesmom “Školjka” s njegovog posljednjeg albuma “Hotel Nacional” koji je izdat prošle godine i našao se na listi najprodavanijih i najslušanijih albuma muzičke liste Billboard, čime je Merlin postao jedini umjetnik s Balkana koji se našao u društvu svjetskih muzičkih zvijezda.

Na impresivnoj bini koja je krasila stadion, Merlin je pjevao “Kad čovjek voli ženu”, “Nedostaješ”, “Laku noć moja mala barbiko”, “Hitna”, “Ptica bijela”, “Ja potpuno trijezan umirem”, “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo” i mnoge druge stare i nove hitove s 11 studijskih albuma koji se pjevaju generacijama.

dino merlin
Publiku je na početku koncerta pitao da li su spremni čuti, vidjeti i osjetiti šta sve može ljubav.

Podsjetio je da je prošlo sedam godina od njegovog posljednjeg koncerta na Koševu, zahvalivši svima koji su došli uljepšati ovu noć.

Merlin je na stadionu Koševo održao koncerte 2000., 2004. i 2008. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.