Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

“Dubioza kolektiv” nastupa na “Glastonburyju”, najvećem festivalu na svijetu

29/05/2015

Bosanskohercegovački bend “Dubioza kolektiv” nastupit će u nedjelju, 28. juna na “Glastonbury” u Velikoj Britaniji, najvećem muzičkom festivalu na svijetu i to na dvjema svirkama na “Shangri-La” i “The Glade” pozornicama.

Ovo je prvi put u historiji da jedan sastav s ovih područja gostuje na najpoznatijem okupljanju izvođača, a pogotovo da ima priliku predstaviti se publici dva puta.

– Jako nas raduje da ove godine sviramo u mnogo različitih zemalja Europe jer smo pasionirani skupljači suvenira u obliku magneta za frižider i sada nam se pruža mogućnost da upotpunimo kolekcije – kazali su u svom stilu članovi benda.

[pull_quote_left]Bend “Dubioza kolektiv” ove godine nastupit će u 23 različite zemlje, i to u Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Španiji, Švedskoj, Norveškoj, Engleskoj, Francuskoj, Austriji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Holandiji, Rusiji, Mađarskoj, Rumuniji, Luksemburgu, Švicarskoj i Crnoj Gori[/pull_quote_left]

U šaljivom tonu naveli su da ih veseli što će po prvi put imati priliku da nekažnjeno isprobaju vožnju pogrešnom stranom ceste na putu za koncerte u Velikoj Britaniji, ali su najavili da će na ovoj ljetnoj turneji u setu svirati osam od 10 pjesama s novog albuma.

“Shangri-La”, Glastonburyjev mini-grad, ove godine tematski je obojen aktivizmom i mirnim protestima, a Dubiozi će društvo činiti Slaves, Fat White Family, Skints, Rob Da Bank, Skream, Dusky i mnogi drugi.

Prostor dodijeljen “Gladeu” sačinjavaju ukupno četiri pozornice na kojima će između ostalih nastupati i Adrian Sherwood, Don Letts, Alabama 3, Dub Pistols i cijeli niz žanrovski različitih izvođača.

Ovogodišnje izdanje festivala, kojeg dnevno posjeti 150.000 ljudi, a karte se rasprodaju u minutama, održava se od 24. do 28. juna, a line-up čine Kanye West, Foo Fighters, The Who, Florence & The Machine, The Chemical Brothers, Pharrell Williams, Motorhead, Patti Smith, Suede i drugi izvođaći među kojima je sada i “Dubioza kolektiv”.

Bend “Dubioza kolektiv” ove godine nastupit će u 23 različite zemlje, i to u Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Španiji, Švedskoj, Norveškoj, Engleskoj, Francuskoj, Austriji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Holandiji, Rusiji, Mađarskoj, Rumuniji, Luksemburgu, Švicarskoj i Crnoj Gori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.