SHOWbuzz

Džana Serdarević oduševila sarajevsku publiku (FOTO)

26/05/2015

Mlada bh. umjetnica, Džana Serdarević, pobjednica, 1. Umjetničkog natječaja TheArte, sinoć je imala prvu samostalnu izložbu u sarajevskom kafeu Theatre.

Izložba je naišla na odličnu reakciju publike koja nije krila svoje oduševljenje radovima ove mlade bh.umjetnice.

 

“Presretna sam što mi je omogućena prilika da da se predstavim publici na ovaj način. Reakcije su odlične i to mi daje podstrek da budem još bolja. Zahvalna sam organizatoru umjetničkog natječaja TheArte, koji je prepoznao moje kvalitete i osigurao da u prekrasnom ambijentu kafea Theatre, imam izložbu o kojoj sam maštala još kao dijete,“ poručila je Džana Serdarević.

Džana tehnikom akvarela stvara svoje, specifične, radove koji na groteskan i potpuno drugačiji način predstavljaju ilustracije najpoznatijih dječijih bajki: Pinokio, Snjeguljica, Mačak u čizmama i mnogih drugih. Želja joj je da u budućnosti radi s djecom te da ilustrira knjige i slikovnice.

“Veliko je zadovoljstvo podržati mlade umjetnike i dati im priliku da se afirmiraju. Stoga smo i pokrenuli natječaj TheArte u kojem je Džana pobijedila, a prilikom kojeg smo prepoznali još mnogo kvalitetnih umjetnika koji će u narednom periodu biti u prilici da se predstave sarajevskoj publici u kafeu Theatre,“ istakla je Đejla Mahmutović, organizatorica 1. Umjetničkog natječaja TheArte.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.